Transportoare blindate de tip Piranha V pentru Spania| Compania Leonardo oferă turela HITFIST

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Filiala companiei intaliene Leonardo din Spania oferă turelele HITFIST, echipate cu un tun de 30 mm, pentru a dota o parte din transportoarele blindate Dragón, de tip Piranha V, care sunt parte a programului de inzestrare militara al armatei spaniole, 8 × 8 VCR (Vehículo de Combate sobre Ruedas).

Licitația organizată de Armata spaniole se referă la furnizarea a 58 de turele pentru dotarea primelor vehicule de luptă pentru infanterie 8 × 8 (VCR), care sunt construite de compania mixtă General Dynamics European Land Systems-Santa Bárbara Sistemas (GDELS-SBS) în baza unui contract semnat în luna august a acestui an.

Amintim că, în luna august compania Ministerul Apărării din Spania a atribuit un contract de 1,74 miliardede euro (2,06 miliarde de dolari) asocierii formate din General Dynamics European Land Systems-Santa Bárbara Sistemas (GDELS-SBS) și alte trei companii pentru livrarea a 348 de vehiule de luptă pe roți 8x8 VCR (Vehicle de Combate sobre Ruedas), incluzând mentenanță și suport pe întreaga durată de exploatare, precumși sprijin pentru comercializarea lor internațională. Contractul GDELS-SBS estepentru 733 milioane EUR (870 milioane USD). Programul de înzestrare militară al armatei spaniole este așteptat să crească la 1.000 de vehicule.

În luna iunie, DefenseRomania a precizat că guvernul spaniol a autorizat atribuirea către General Dynamics European Land Systems Santa Barbara a unui contractul pentru începerea producţiei primului lot de 348 VCR (Vehicle de Combate sobre Ruedas) 8 × 8 – pentru o valoare estimată de 2.083.275.262,81 euro – dintr-un total de 1000 de unităţi.

VCR 8X8 este o variantă locală a Mowag Piranha V. Vehiculul de luptă pentru infanterie Piranha V (IFV) este o variantă a celei de-a cincea generații de vehicule blindate din familia Mowag Piranha și a fost concepută de General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH. Primele 348 de vehiculele vor fi fabricate în diferite configurații.

Vehiculul, numit „Dragón” de către armata spaniolă, se bazează pe vehiculul de luptă 8x8 PIRANHA V al GDELS și include toate tehnologiile naționale spaniole, așa cum a fost cerut de Ministerul Apărării din Spania. Se estimează că livrarea se va face pe parcursul a șapte ani.

 

Turela HITFIST de 30 mm oferită de Leonardo


Turela HITFIST de 30 mm oferită de Leonardo a fost deja integrată pe diferite platforme, vehiculele Piranha III, FRECCIA și Patria 8 × 8. Turela poate suporta tunuri de până la 40 mm și poate fi controlată de doi operatori, comandantul și tunarul, potrivit Military Leak.com.

Armamentul principal al unei turele HITFIST constă dintr-un tun de 25mm sau 30mm. Opțional, armamentul principal poate fi completat și prin instalarea, pe partea laterală a turelei, a două lansatoare de rachete antitanc. O mitralieră de 7,62 mm poate fi montată coaxial pe lângă tunul principal. Turela HITFIST, fiind una telecomandată, dispune de mai multe joystick-uri ceea ce face ca aceasta să poată fi controlată de doi operatori, unul aflat la distanţă, iar celălalt aflat în interiorul vehiculului.

Spania achiziționează transportoarele VCR Dragón pentru a înlocui transportoarele blindate Pegaso 3560 BMR și vehiculele Pegaso VEC-M1 care sunt în dotarea armatei din anii 1970 și respectiv 1980.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel