Olanda modernizează 122 de vehicule de luptă CV 90 cu compania BAE Systems

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
vehicule de luptă pentru infanterie CV90 ale armatei olandeze. Sursa Foto: Ministerul olandez al Apararii
vehicule de luptă pentru infanterie CV90 ale armatei olandeze. Sursa Foto: Ministerul olandez al Apararii

Compania de apărare BAE Systems a obținut un contract de 500 de milioane de dolari pentru a efectua lucrării de moderinzare a flotei de vehicule de luptă pentru infanterie CV 90 ale Forţelor Armate Regale Olandeze.

Acordat de Dutch Defence Materiel Organization (DMO) – departament din cadrul Ministerului olandez al Apărării - contractul solicită companiei BAE Systems să echipeze 122 de vehicule CV90 cu turele noi, potrivit Army-Technology.

Dezvoltat de BAE Systems Hägglunds în Örnsköldsvik, Suedia, noua turelă este concepută pe baza unui studiu recent pentru a spori capacitățile vehiculului CV90.

Colonelul Norbert Moerkens, însărcinat cu strategia și planurilor armatei regale olandeze, a declarat: „Acesta este un pas important pentru a ne asigura că armata și vehiculele noastre de luptă pentru infanterie (IFV) sunt bine pregătite pentru mulți ani de acum încolo.

Cât despre modernizarea vehiculului CV90, Colonelul Norbert a precizat că această actualizare va avea ca rezultat o scădere a costului cu durata de viaţa operaţională a acestora, dar în același timp, va aduce un grad de siguranţă ridicat soldaților olandezi, pe câmpul de luptă, în fața noilor amenințări.

În prezent, programul pentru echiparea vehiculelor olandeze CV9035 cu mai multe sisteme îmbunătățite este deja în curs.

Programul de modernizare include: dotarea vehiculelor cu un sistem activ de protecție (APS), rachete ghidate antitanc (ATGM), sistem electro-optic de observare (EOPS), precum și modernizarea altor sisteme electronice.

Directorul general BAE Systems Hägglunds, Tommy Gustafsson-Rask, a declarat: „Ne-am angajat să livrăm cele mai moderne și adaptabile IFV-uri pentru a satisface cerințele clienților noștri și suntem extrem de mândri de evoluțiile tehnologice în curs ca parte a acestui program semnificativ de modernizare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel