Olanda grăbește modernizarea vehiculelor de luptă pentru infanterie CV90

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul CV90 Sursa foto: BAE Systems
Vehicul CV90 Sursa foto: BAE Systems

Vehiculele de luptă pentru infanterie CV90 ale Armatei Regale Olandeze vor fi echipate cu sisteme de protecție activă și sisteme de control al focului.

După ce la mijlocul lunii ianuarie a fost semnat contractul pentru modernizarea vehiculelor de luptă pentru invanterie CV90 cu BAE Systems Hägglunds în Örnsköldsvik, Suedia, pe 7 februarie Elbit Systems Ltd. a anunțat că a primit un contract de aproximativ 82 milioane de dolari pentru a furniza sisteme de protecție activă și echipamente de comandă electro-optice pentru Forţele Armate Regale Olandeze(RNLA). Contractul va fi executat pe o perioadă de patru ani și jumătate.

Compania va echipa vehiculele de luptă blindate CV90 ale RNLA cu Iron Fist APS și Commander Open Architecture Panoramic Attractions (”COAPS”). Iron Fist este un sistem ușor care folosește senzori, radare de urmărire, lansatoare și contramăsuri pentru a combate amenințările de la o distanță sigură, cu o penetrare reziduală neglijabilă. COAPS este un sistem care facilitează calculul pentru controlul focului și angajarea țintelor aflate la distanțe mari atât pe timpul zilei cât și al nopții, mobile sau staționare.

Oferta inițială a fost mai mare decât bugetul disponibil. De aceea, modernizarea a fost ajustată, atât calitativ cât și cantitativ. Numărul total de vehicule care au intrat în programul de modernizare a fost ajustat de la 141 la 122, iar numărul de vehicule de pregătire a șoferilor de la 8 la 6.

Bugetul a fost mărit cu aproximativ 24 de milioane euro la peste 660 milioane euro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel