Oficial ucrainean: Este foarte ciudat să auzi când un general NATO spune că fără superioritate aeriană poți obține ceva

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane de luptă F-16 în timpul unei misiuni de poliție aeriană. Sursa Foto: NATO
Avioane de luptă F-16 în timpul unei misiuni de poliție aeriană. Sursa Foto: NATO

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei (NSDC), Oleksi Danilov, se declară încrezător că Ucraina își va atinge obiectivul de a elibera teritoriul ocupat până la granițele stabilite în 1991. Cu toate acestea, oficialul ucrainean a ţinut să precizez că va fi extrem de dificil pentru Forțele de Apărare ucrainene să opereze până când nu va exista cel puțin paritate în aer cu Rusia. Danilov a exprimat această opinie în cadrul evenimentului organizat de Forumul de Securitate de la Kiev.

,,Mi se pare foarte ciudat să aud un general NATO spunând că se poate realiza ceva fără superioritate aeriană. Rețineți că niciun manual NATO, nicio operațiune NATO nu începe fără sprijin aerian. Pentru că este vorba de viețile oamenilor", spune secretarul NSDC.

Danilov remarcă faptul că până și problema ajungerii la frontiera administrativă cu Peninsul Crimeea este "foarte, foarte dificilă" în acest moment pentru forţele armate ucrainene.

Oleksi Danilov a reluat, de asemenea, cuvintele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a afirmat că, după ce Forțele Armate Ucrainene vor ajunge la frontiera administrativă cu Crimeea, va fi posibil să "se facă presiuni pentru demilitarizarea peninsulei de către Rusia, prin mijloace politice".

,,Asta înseamnă că rușii trebuie să plece, să iasă din Crimeea noastră, acei oameni care au fost acolo înainte de 2014 trebuie să se întoarcă, în primul rând, tătarii din Crimeea trebuie să să se întoarcă la casele lor. Iar ucrainenii care au trăit acolo trebuie să se întoarcă acasă", a declarat Danilov.

Totodată, pentru ca Forțele Armate Ucrainene să poată rezista cât mai bine trupelor rusești, aliații Ucrainei ar trebui să furnizeze mai multe arme pentru armata ucraineană. Acest lucru a fost declarat anterior de fostul director al CIA, generalul David Petraeus, în cadrul unui eveniment organizat de Forumul de Securitate de la Kiev.

Petraeus susține că aliații Ucrainei au "depășit etapa în care existau anumite îngrijorări" și ar trebui să furnizeze mai repede arme Ucrainei, inclusiv avioane de luptă multirol F-16.

Până la sfârșitul acestui an, Ucraina ar putea primi primele avioane de luptă F-16 de la statele occidentale. Aceste 6-12 aparate nu vor fi probabil folosite pe linia frontului, dar vor juca un rol extrem de important în consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, în special datorită F-16 va fi posibilă interceptarea rachetelor inamice ("Kalibr", X-101, X-555), care pot trece de primul și al doilea scut de apărare aeriană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel