Oficial ucrainean: Campanie de strângere de fonduri în valoare de 6,3 milioane de dolari pentru 10.000 de drone kamikaze

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un militar al Forțelor Armate ale Ucrainei lansează o dronă kamikaze FPV. Sursa Foto: DefenseExpress.
Un militar al Forțelor Armate ale Ucrainei lansează o dronă kamikaze FPV. Sursa Foto: DefenseExpress.

Mikhailo Fedorov, ministrul ucrainean al transformării digitale, a anunțat o campanie de strângere de fonduri de 235 de milioane UAH (6,3 milioane de dolari) pentru a cumpăra 10.000 de drone kamikaze.

,,Lansăm operațiunea Unity! UNITED24 [inițiativă guvernamentală], Come Back Alive [n.r. - fundație din Ucraina] și Monobank își unesc forțele pentru a strânge 235 de milioane UAH pentru achiziția a 10.000 de drone kamikaze", a precizat Fedorov pe Telegram.



Ministrul a adăugat că dronele FPV vor fi achiziționate în străinătate, iar în Ucraina, acestea vor fi echipate cu diverse dispozitive explozive în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de dolari: "Acestea sunt dronele de care militarii au nevoie pe linia frontului. Ele schimbă cursul evenimentelor", spus oficialul ucrainean.

Platforma de strângere de fonduri a subliniat faptul că aceasta este prima campanie de strângere de fonduri în timpul războiului la care participă împreună UNITED24, Come Back Alive și Monobank.

Dronele "kamikaze" ucrainene de tip FPV sunt cea mai nou improvizaţie ieftină care face vâlvă pe câmpul de luptă - și pe rețelele de socializare rusești.

Deși utilizarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) a fost omniprezentă încă de la începutul invaziei Rusiei, evoluția acestora continuă să surprindă.  Dronele FPV au apărut în urmă cu câteva luni, dar recent au captat atenția publicului după ce mai multe materiale video cu utilizarea acestora au apărut pe reţele de socializare.

Cântărind, în general, nu mai mult de 500 g, dronele FPV au fost utilizate în mod tradițional pentru realizarea de materiale foto-video. Acum - la fel ca majoritatea dronelor improvizate care apar în Ucraina - acestea sunt adaptate și echipate cu muniție. 

În ciuda dimensiunilor lor mici, dronele FPV pot transporta diferite tipuri de proiectile, inclusiv rachete şi grenade antitanc de până la 1 kg și se pot îndrepta spre ținte la viteze mari, devenind drone kamikaze. Costând mai puțin de 1.000 de dolari, ucrainenii nu sunt îngrijorați că le vor pierde, din contră sunt mulţumiţi că pot distrugere vehicule blindate ale armatei ruse fără a utiliza alte drone sau sisteme de arme mai costisitoare.

Populară dronă tactică Switchblade, fabricată în SUA, costă în mod tradițional în jur de 8.000 de dolari, în timp ce DJI Mavic - care este utilizat în mod

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel