Oficial militar de la Berlin: Soldaţii germani nu înţeleg întârzierea deciziei privind folosirea de drone înarmate

S.I. Catalin / 02 noi 2021 / 12:55

Comandantul misiunilor militare ale armatei germane în străinătate, generalul-locotenent Erich Pfeffer, susţine folosirea de drone înarmate pentru a-i proteja pe soldaţi, implicându-se astfel într-o dezbatere politică sensibilă din Germania.

'Soldaţii practic nu înţeleg de ce există atât de multe discuţii. Nu înţeleg reticenţa', a declarat Pfeffer pentru DPA. Sprijinul gata de luptă trebuie să fie disponibil în cazul în care trupele sunt depăşite pe teren, de exemplu într-o ambuscadă, a spus el.

'Sprijinul aerian este vital. Asta înseamnă elicoptere de luptă, avioane de luptă sau drone înarmate', a adăugat comandantul.

Pfeffer a fost şeful Comandamentului de Operaţiuni de la periferia oraşului Potsdam, din apropiere de Berlin, începând din noiembrie 2015 şi se va retrage în câteva săptămâni.

Dronele înarmate sunt singurele mijloace disponibile imediat, fără întârziere, dacă este nevoie, a subliniat el. Fără toate celelalte mijloace, trupele de pe teren sunt expuse unor riscuri mai ridicate, a adăugat militarul.

'Dacă politicienii nu sunt dispuşi să ofere drone înarmate, atunci creşte automat riscul pentru trupe', a concluzionat el. Partidul Social-Democrat şi Verzii, două dintre cele trei formaţiuni implicate în negocieri pentru formarea viitorului guvern de coaliţie, au fost sceptice în legătură cu achiziţia şi folosirea de drone înarmate.

Conservatorii cancelarului la final de mandat Angela Merkel, inclusiv ministrul Apărării, au susţinut utilizarea lor. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy