SUA admit că pierderea Avdiivkăi și avansul rus au legătură directă cu blocajul din Congres. Muniția pentru Ucraina se confruntă cu birocrație

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ucraineni manipulând obuze de artilerie. Sursa foto: Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.
Militari ucraineni manipulând obuze de artilerie. Sursa foto: Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Până în primăvară, Ucraina se va confrunta cu o lipsă poate catastrofală de muniție și de mijloace de apărare antiaeriană, potrivit ABC News, care citează oficiali americani. În timp ce Congresul SUA continuă să dezbată dacă aprobă finanțarea suplimentară pentru Ucraina, se pune întrebarea dacă Pentagonul are un plan de rezervă pentru a acorda în continuare ajutor ucrainenilor. 

Recent, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleb, a declarat că Ucraina nu ar fi pierdut Avdiivka dacă Ucraina ar fi avut arme și ar fi primit muniție de artilerie la timp. Astfel, în cadrul unui interviu acordat pentru Vocea Americii (VOA), Sabrina Singh, purtător de cuvânt adjunct al Pentagonului, a fost întrebată dacă este de acord cu evaluarea făcută de ministrul ucrainean de externe.

,,Sunt de acord. Avdiivka a fost o retragere strategică. Dar a fost o retragere cauzată de lipsa de acțiune a Congresului. Există o legătură directă. Ucraina are acum nevoie de artilerie, muniție și sisteme de apărare aeriană. Din păcate, din 27 decembrie, nu am putut trimite ajutoare. Din acest motiv, ei rămân fără provizii. Din cauza inacțiunii Congresului, ei au fost într-adevăr nevoiți să facă acea retragere strategică de la Avdiivka pentru a-și schimba pozițiile și a calcula unde vor continua să-și consolideze apărarea în estul și sudul Ucrainei'', a spus Sabrina Singh.

 

Investind în Ucraina, investim, de fapt, în propriile interese de securitate

 

Vocea Americii (VOA) precizează că, în acest moment, SUA produc aproximativ 28.000 de obuze de 155 de milimetri pe lună. Statele Unite nu le folosesc, dar nici nu le furnizează Ucrainei care are mare nevoie de ele.

,,Într-adevăr, ele (n.a. obuzele) sunt produse în fiecare lună. Dar, din nou, pachetul suplimentar de asistență se referă la refacerea propriilor noastre stocuri. Așadar, acest pachet este esențial pentru ca Ucraina să primească artileria şi sistemele de apărare aeriană de care are nevoie. Dar nu putem trimite lucruri din propriile noastre stocuri care nu sunt de fapt disponibile'', a argumentat purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului.

De asemenea, Sabrina Singh a ţinut să precizeze că Pentagonul nu are în acest moment la dispoziţie proiectile de 155 mm, dar de îndată ce acest tip de muniţie este disponibil ar urma să fie trimise în Ucraina.

,,Astfel, avem nevoie că Congresul să aprobe această finanțare suplimentară, despre care tragem un semnal de alarmă încă de la începutul lunii octombrie. Și ar trebui să menționez că lucrăm, de asemenea, la un buget temporar. Încă nu avem un buget pentru 2024. Prin urmare, este foarte important pentru noi să aprobăm nu numai cheltuielile bugetare, care sunt în prezent amânate, ci și finanțarea suplimentară pentru Ucraina'', a spus Singh.

Președintele american Joe Biden îi primește marți pe liderii Congresului pentru discuții la Casa Albă, în contextul în care se fac eforturi pentru a asigura un ajutor financiar în valoare de mai multe miliarde de dolari pentru Ucraina și pentru a evita o iminentă blocare la nivelul guvernului american.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și liderul minorității din Camera Reprezentanților, Hakeem Jeffries, urmau să ia parte la discuții.

Senatul, condus de democrați, a adoptat la începutul acestei luni o lege bipartizană de securitate în valoare de 95 de miliarde de dolari, care include 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 14 miliarde de dolari pentru Israel, aproape 5 miliarde de dolari pentru a sprijini statele partenere din regiunea Indo-Pacific, inclusiv Taiwanul.

Statele Unite continuă să fie principalul furnizor de ajutor militar al Ucrainei, demonstrând un angajament pe termen lung pentru a se asigura că Ucraina își poate apăra suveranitatea și integritatea teritorială.

Sprijinul neclintit al Statelor Unite este esențial pentru a permite Ucrainei nu numai să supraviețuiască, ci și să obțină o victorie decisivă. Ajutorul militar continuu, împreună cu eforturile diplomatice și economice, influențează parcursul Ucrainei. Rezultatul final al conflictului rămâne incert, dar angajamentul Statelor Unite față de Ucraina va avea, fără îndoială, consecințe de lungă durată pentru securitatea europeană și stabilitatea globală.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel