O Rusie tot mai agresivă, principalul motiv pentru care Danemarca îşi crește bugetul pentru apărare

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Danemarca și-a exprimat disponibilitatea de a tripla cheltuielile militare pentru programele militare din regiunea arctică, pe fondul „amenințării rusești" și a neînţelegerilor tot mai mari între Statele Unite și Rusia, pe de o parte, și China, pe de altă parte, ceea ce ar putea duce în viitor la un posibil conflict militar în Arctică, precizează publicaţia Arctic Today.

Danemarca crește finanțarea pentru apărare în zona Arctică, din bugetul apărării, pe o perioadă de trei ani cu 1,5 miliarde de coroane daneze (220 de milioane de dolari), ceea ce este de trei ori mai mult decât se stabilise anterior.

Potrivit premierului danez Mette Frederiksen, aceste fonduri vor fi utilizate pentru a consolida capacitățile defensive ale țării în regiunea arctică pe fundul amenințările din partea Rusiei care sunt în continuă creștere.

Cea mai mare parte a fondurilor alocate vor fi utilizate pentru monitorizarea spațiului aerian și pentru urmărirea activităţii submarinelor rusești din apropierea Groenlandei.

Danemarca, la fel ca alte state membre ale NATO, a fost criticată de preşedintele Statelor Unite ,Donald Trump, pentru că nu și-a îndeplinit angajamentul de a cheltui 2% din produsul intern brut pentru apărare.

În acest sens, Copenhaga a specificat că majorarea cheltuielilor militare pentru programele militare din regiunea arctică, ca parte a bugetului de apărare al Danemarcei, a fost o demonstrație că ţara își respectă angajamentele asumate în cardul Alianţei.

Anterior, Copenhaga a acuzat Moscova că a desfășurat activități militare active în zona arctică, ceea ce agravează în mod semnificativ situația de insecuritate în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel