O nouă platformă hipersonică, Talon A, dezvoltată până în 2022

Eduard Pascu |
Data publicării:

O companie din Seattle, Stratolaunch care dezvoltă o nouă platformă hipersonică Talon A apreciază că până în 2022 aceasta va atinge o capacitate operațională inițială de testare, transmite Janes.

Talon-A este un vehicul aerian, fără echipaj, reutilizabil, lansat din aer. Cu o greutate la lansare de aproximativ 2.772 kg, platforma are o lungime de 8,5 m, are o anvergură a aripilor de 3,4 m și, potrivit Stratolaunch, va fi capabilă să efectueze zboruri de lungă durată la viteze hipersonice mai mari de 6 Mach.

Art Pettigrue, director la Stratolaunch, a declarat că Talon-A se află în prezent în stadiul de dezvoltare, fiind construit un prototip pentru a fi supus testării de configurare și de calcul.

Designul Talon-A prevede aripi delta ridicate, cu o coadă verticală convențională, pentru a oferi stabilitate și control, în special în faza de impuls a lansării și în faza de zbor de croazieră la viteză hipersonică.

Sursa citată mai spune că noua platformă va folosi un motor de rachetă cu combustibil lichid cu aspirație pe aer, care neagă necesitatea de a transporta oxigen la bord.

Pettigrue a refuzat să dezvăluie detalii despre specificul propulsiei, menționând doar că platforma va fi alimentată de „un sistem rachetă cu aspirație de aer" și că în prezent Stratolaunch lucrează cu furnizorii de motoare pentru a furniza un sistem adecvat. Toate celelalte sisteme ale platformei vor fi proiectate și dezvoltate intern, a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel