O întreprindere slovacă va repara vehiculele blindate ucrainene avariate

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Vehicule blindate de recunoaştere BRDM-2
Vehicule blindate de recunoaştere BRDM-2

O întreprindere slovacă va repara vehiculele blindate ucrainene avariate, răspunzând unei cereri în acest sens din partea Kievului, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Bratislava, relatează AFP.

,,Societatea publică Konstrukta - Defence a încheiat un contract cu partea ucraineană pentru repararea şi modernizarea materialului militar ucrainean", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Martina Koval Kakascikova, într-un comunicat.

Primul lot de material militar trimis în Slovacia de Ucraina va consta în zeci de vehicule blindate de recunoaştere BRDM-2, a precizat ea.

Prim-ministrul Eduard Heger şi ministrul apărării Jaroslav Nad şi-au exprimat anterior disponibilitatea de a ajuta Ucraina să-şi repare echipamentele.

Cu sediul la Lieskovec, în estul Slovaciei, Konstrukta - Defence repară vehicule şi materiale de toate categoriile utilizate de forţele armate slovace, potrivit site-ului web al companiei. Societatea produce, de asemenea, obuziere automotoare ZUZANA 2.

Un ajutor similar a fost oferit Ucrainei luna trecută de Republica Cehă. În primă fază filialele holdingului Czechoslovak Group (CSG) se vor ocupa de repararea tancurilor T-64 de concepţie sovietică, utilizate de forţele ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel