O dronă kamikaze a unității speciale „KRAKEN” a distrus turnul de observare din regiunea rusă Bryansk (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, a publicat pe canalul său de YouTube o înregistrare video cu momentul în care unitatea de elită ''KRAKEN'' a Forţelor pentru Operaţii Speciale a distrus un turn de observare din regiunea rusă Briansk, folosind o dronă kamikaze.

Înregistrarea video cu momentul atacului asupra turnului de observare a fost publicată pentru prima dată pe 5 martie pe canalul oficial Telegram al Forţelor pentru Operaţii Speciale din cadrul armatei ucrainene.

După cum cum se poate observa în imagini, turnul a fost distrus cu ajutorul unei drone. Operațiunea s-a desfășurat cu succes cu ajutorul unităţii de elită ''KRAKEN'' a Forţelor pentru Operaţii Speciale ale armatei ucrainene.

În materialul video se poate observa că turnul de supraveghere, care dispunea de un sistem de camere video, dar şi de câteva antene de telecomunicaţii, a fost atacat de două ori de o dronă. A doua oară atacul a reușit, iar turnul a luat foc.

"Kraken" este o unitate de elită a Forţelor pentru Operaţii Speciale, înființată la scurt timp după începerea invaziei ruse și a fost implicată în operațiuni importante împotriva forțelor ruse de ocupaţie, în special în regiunea Harkov din Ucraina.

Militarii ucraineni nu au precizat când a avut loc operațiunea, dar acest obiectiv a fost distrus deoarece existau informaţii ca ruşii au folosit această facilitate pentru a monitoriza frontiera dintre Ucraina şi Rusia.

Reamintim că, la 2 martie, Rusia a declarat că un presupus "grup subversiv ucrainean" a trecut granița în regiunea Briansk și a tras asupra unui autobuz școlar. Declarațiile autorităților ruse au fost în contradictoriu, ca urmare, s-a dovedit că nu a existat niciun autobuz cu copii. Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a subliniat că armata ucraineană luptă exclusiv pe teritoriul Ucrainei.

Pe canalul Telegram al ''Corpului Voluntarilor Ruși'' a fost postat un videoclip, în care reprezentanții organizației au declarat că știrile despre "grup subversiv ucrainean" sunt o minciună a propagandiștilor Kremlinului. Aceștia au spus că au venit în regiunea Briansk pentru a le arăta compatrioților lor că "poporul rus liber, cu arme în mâini, poate lupta împotriva regimului".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel