O companie germană vine în sprijinul Ucrainei: Mai multe sisteme radar TRML-4D vor ajunge la Forţele Armate Ucrainene

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania germană Henoldt, specializată în dezvoltarea de senzori şi sisteme radar, urmează să furnizeze către Forţele Armate Ucrainene patru dintre cele mai moderne sisteme radar pentru a fi folosite alături de sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM al companiei Diehl Defence. Astfel, germanii de la Henoldt furnizează ceste sisteme pentru a consolida capacitatea de apărare a Ucrainei. 

Potrivit publicaţiei Army Recognition, unul dintre radarele TRML-4D a fost deja livrat către Forţele Armate Ucrainene, urmând ca alte trei radare de acest tip să fie livrate în următoarele câteva luni.

Radarul multifuncțional TRML-4D de la Hensoldt asigură detectarea și urmărirea rapidă a aproximativ 1.500 de ținte pe o rază de până la 250 km.

Thomas Müller, directorul general al Hensoldt, a declarat că ,,situația din Ucraina necesită un răspuns rapid și decisiv''.

Müller a  mai precizat că linia de producţie şi devotamentul angajaţilor permit companiei Hensoldt să livreze la timp astfel de sisteme radar pentru a proteja populația.

TRML-4D utilizează cea mai recentă tehnologie radar Active Electronically Scanned Array (AESA). Acesta este capabil să detecteze, să urmărească și să clasifice diferite tipuri de ținte aeriene, cu accent pe rachete de croazieră și aeronave de mici dimensiuni. Acesta asigură detectarea și urmărirea rapidă a aproximativ 1 500 de ținte pe o rază de până la 250 km.

Pe lângă radarul multifuncțional TRML-4D, portofoliul de produse al companiei Hensoldt include, de asemenea, radarul pasiv Twinvis, familia de produse Spexer și radarele pentru securizarea traficului naval și aerian. Hensoldt furnizează radare pentru noile fregate și corvete ale marinei germane, pentru supravegherea spațiului aerian și pentru aerodromurile forțelor armate germane.

În același timp, toate sistemele radar dezvoltate de compania Hensoldt sunt pe deplin compatibile cu arhitectură integrată de apărare aeriană a NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel