O altă mare companie germană a semnat un parteneriat cu industria ucraineană de apărare

S.I. Catalin |
Data publicării:
Lansator multifuncționale de grenade RGW90 HH „Matador”, achiziţionat de Ucraina din Germania.
Lansator multifuncționale de grenade RGW90 HH „Matador”, achiziţionat de Ucraina din Germania.

Societatea pe acțiuni "Ukrainian Defense Industry", fostul conglomerat ucrainean Ukroboronprom, a semnat un acord de cooperare cu compania germană de apărare Dynamit Nobel Defense. ,,Parteneriatul nostru este important pentru consolidarea capacităților de apărare, important pentru victoria Ucrainei și pentru construirea arsenalului lumii libere", a declarat Herman Smetanin, directorul general al JSC Ukrainian Defense Industry.

Dynamit Nobel Defense GmbH (DND) este un producător german de armament, o filială a companiei israeliene Rafael.

DND este unul dintre cei mai mari producători de armament din Europa, producând lansatoare de grenade antitanc RGW 60, RGW 90, RGW 110 și Pzf 3. Reamintim că lansatoarele de grenade produse de compania DND au fost deja furnizate Forțelor Armate Ucrainene ca parte a mai multor pachete de asistenţă militară, încă din primele săptămâni ale agresiunii militare ruse.

În plus, compania este specializată în dezvoltarea și producția de sisteme de comunicare și de conștientizare a situației, de sisteme de protecţie pentru vehicule blindate și de sisteme de stingere a incendiilor.

Ucraina și Germania dezvoltă în mod constant cooperarea la nivelul industriei de apărare.

La începutul lunii ianuarie, publicaţia ucraineană Militarnyi a relatat că firma germană de apărare Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft a început construcția unui centru de reparații pentru vehicule blindate în Ucraina.

Citeşte şi: “Contraofensiva” Rheinmetall. Grupul german din industria de apărare mai deschide o fabrică de Ucraina, unde va produce proiectile de 155 mm

FFG va deveni a doua companie germană din domeniul apărării, după Rheinmetall, care își va construi facilități în Ucraina.

În octombrie 2023, Oleksandr Kamyshin, ministrul ucrainean al Industriilor Strategice, a declarat pentru Morning Defense că producătorul german de echipamente militare Flensburger Fahrzeugbau va coopera cu o "companie privată ucraineană de apărare".

La începutul lunii decembrie 2023, au apărut informaţii că concernul german de apărare Rheinmetall AG intenționează să lanseze producția vehiculelor sale blindate în Ucraina în 2024. Compania dorește să producă transportoare blindate Fuchs și vehicule blindate de luptă Lynx.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel