Numărul 2 din Armata nord coreeană, după liderul Kim, a fost înlocuit

Al doilea comandant din ierarhia armatei nord-coreene, a fost revocat din poziția de comandant.

Plecarea lui Pak Jong-chun a fost anunțată la reuniunea anuală a Partidului Muncitorilor din Coreea, aflat la guvernare, săptămâna trecută, a informat luni Reuters.

Pak Jong-chon era al doilea în ierarhia militară, după liderul țării Kim Jong-un și a fost înlocuit de Ri Yong-Gil.

Pak a servit ca vicepreședinte al Comisiei Militare Centrale a Partidului Muncitorilor din Coreea și secretar al Comitetului Central al Partidului. El a deținut, de asemenea, funcția de șef al Statului Major al Armatei Nord-coreene și cea de ministru al apărării.

Pak Jong-chon a urcat rapid în gradele militare în ultimii ani, trecând de la general de artilerie cu o stea, în 2015, la general cu patru stele, în 2020. A primit recunoaștere în principal pentru modul în care a contribuit la dezvoltarea tehnologiei rachetelor cu rază scurtă de acțiune. La sfârșitul anului 2020, Pak a fost promovat la Biroul Politic al Partidului Muncitorilor din Coreea și a primit gradul de Mareșal.

Totuși, a fost retrogradat pentru scurt timp la mijlocul anului 2021, după ce Kim a criticat unii oficiali pentru gestionarea pandemiei de covid-19. Câteva luni mai târziu, însă, a fost promovat din nou.

Motivul schimbării la comandă a armatei nord-coreene nu a fost făcut public. Reuniunile partidului de guvernământ, desfășurate în mod regulat la sfârșitul anului, sunt adesea folosite pentru a anunța schimbări de personal sau decizii politice majore.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a anunțat în cadrul unei reuniuni a partidului că țara va crește semnificativ producția de focoase nucleare. El a comandat, de asemenea, producerea unui nou tip de rachetă balistică intercontinentală. Potrivit acestuia, țara are nevoie de aceste arme pentru a putea face față amenințărilor din partea Statelor Unite și a Coreei de Sud.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel