Tancul rusesc T-14 Armata ar fi fost testat în Siria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
T-14 Armata
T-14 Armata

Cel mai nou tanc rusesc T-14 Armata a fost testat în Siria, a declarat Denis Manturov, ministrul industriei și comerțului din Federația Rusă, potrivit TASS și Opex 360.

,,Da, desigur.... ele [tancurile Armata] au fost folosite în Siria", a declarat Manturov când a fost întrebat la postul de televiziune Rossiya-1, dacă Rusia a folosit aceste tancuri pe teritoriul Siriei.

Potrivit ministrului, aceste tancuri au fost trimise în Siria pentru a fi testate în toate condiţiile de luptă. Acesta a precizat că aceste teste vor contribui la imaginea acestui tanc, care va fi livrat armatei ruse.

Cu toate acestea, el nu a oferit detalii suplimentare. Cu excepția faptului că punerea în funcțiune a primelor modele este acum planificată pentru 2021 ... datorită, a priori, unor întârzieri.

Armata T-14 este „scump, deoarece este încă supus testării și actualizării, după ce Ministerul rus al Apărării a solicitat îmbunătăţiri tehnice suplimentare pentru a începe livrările primelor modele produse în serie, începând cu anul viitor, conform contractului existent", a spus Manturov.

Prin urmare, precizările ministrului confirmă faptul că forțele terestre rusești au primit primele lor tancuri T-14 Armată într-o „versiune experimentală", după cum a anunțat Serghei Chemezov, șeful conglomeratului Rostec, din care făcea parte Uralvagonzavod (dezvoltatorul și producătorul tancului), în noiembrie 2019. Dar acesta din urmă nu specificase numărul.

Rețineți că forțele ruse au trimis și în Siria două avioane "Felon" de generația a 5-a, de asemenea, în scopuri experimentale. La acea vreme, Yuri Borisov, ministrul adjunct al Apărării, a subliniat că această scurtă desfășurare a confirmat performanțele și capacitățile de luptă ale acestui nou tip de aeronavă.

Amintim că, pe 3 februarie, Alexander Potapov, directorul executiv al companiei Uralvagonzavod, a declarat într-un interviu acordat presei din Rusia că livrările tancurilor T-14 Armata vor începe în cursul acestui an.

Potapov a mai adăugat că în prezent se mai efectuează câteva teste finale, urmând apoi ca T-14 să intre în producție de serie.

Acesta nu a ratat momentul pentru a lăuda din nou tancul, precizând că „nicio țară din lume nu dispune de un astfel de tanc, iar rivalii noștrii nici măcar în următorii ani nu vor deține o platformă asemănătoare".

 

Tancul rusesc T- 14 Armata se lasă aşteptat


Dar trecând peste laudele rușilor, programul T-14 Armata se află în întârziere. DefenseRomania a scris încă de la mijlocul lunii februarie că Forţele Armate ale Rusiei nu au primit primul lot de 12 tancuri principale de luptă T-14 Armata. Mai mult, primele nouă tancuri ar fi trebuit să fie livrate armatei Federaţiei Ruse până sfârşitul anului 2018.

De-a lungul timpului mai mulţi analişti din domeniul apărării au precizat că problemele legate de motor şi transmisie ale tancului T-14, alături de altele mici probleme tehnice, au cauzat întârzieri repetate care au tot dus la amânarea termenului de livrare. Până în prezent, aproximativ 16 până la 20 de prototipuri T-14 au fost supuse testării, pe parcursul anului trecut, de către militari ai Forţelor Armate Ruse.

Tancul T-14 bazat pe platforma Armata a fost prezentat publicului pentru prima dată la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie din 9 mai 2015, iar cu două zile înaintea evenimentului, pe 7 mai, în timpul repetiţiilor pentru paradă, unul dintre tancurile T-14 s-a defectat, refuzând să mai pornească.

Oficialii militari de la Moscova laudă tancul T-14 Armata şi susţin că acesta este superior altor tancuri prin caracteristicile sale. Tancul este dotată cu o mitralieră teleghidată de 7,62 mm şi un tun principal de 125 mm, care nu trebuie manevrat de echipaj, permiţând menţinerea oamenilor în afara zonei periculoase. Are cu un motor de 1.500 de cai-putere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel