Noul sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune al armatei SUA, debut în cadrul exercițiul militar Sabre Strike din Estonia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai nou sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acţiune (M-SHORAD) al armatei SUA şi-a făcut debutul la exercițiul militar Sabre Strike 22 din Estonia.

Conform Comandamentului de Apărare Antiaeriană și Antirachetă al Armatei 10, desfăşurat în Europa, noul sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune a distrus o țintă – reprezentată de o dronă - deasupra Golfului Finlandei în timpul unor manevre militare desfăşurate ca parte a exercițiul Sabre Strike 22 din Estonia, pe 10 martie 2022.

Exercițiul Sabre Strike 22 a fost organizat în perioada 28 februarie -18 martie. Începând cu anul 2010, acest exerciţiu militar se desfășura la fiecare doi ani şi include la participarea a aproximativ 13.000 de participanți din 13 ţări.

Publicaţia Defence-Blog precizează că în cadrul exerciţiului Sabre Strike 22 au debutat patru prototipuri ale noului sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acţiune (M-SHORAD) al armatei SUA.

M-SHORAD este un sistem bazat pe vehiculul de luptă Stryker A1. Acesta include un pachet de echipamente proiectat de Leonard DRS, inclusiv lansatorul de rachete Stinger produs de Raytheon. Integratorul principal al sistemului este General Dynamics Land Systems, care a primit un contract în valoare de 1,2 miliarde USD pentru construirea și livrarea sistemului în octombrie 2020.

M-SHORAD este o platformă de apărare aeriană montată pe vehiculul de luptă Stryker, care oferă armatei SUA un înlocuitor al vechiului sistem Avenger. Mai bine blindat, mai bine înarmat și mai mobil decât sistemul pe care îl înlocuiește, M-SHORAD-ul va oferi armatei SUA o soluție flexibilă de apărare aeriană, fiind foarte eficient împotriva elicopterelor şi dronelor de mici dimensiuni.

În primăvara anului trecut, Army Futures Command - comandamentul responsabil cu modernizarea forțelor terestre americane – anunţa că mai multe sisteme mobile de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune (M-SHORAD) au ajuns la o primă unitate americană din Europa.

Batalionul 5 din Regimentul 4 Artilerie și Apărare Antiaeriană subordonat Comandamentului de Apărare Antiaeriană și Antirachetă al Armatei 10 din Ansbach, Germania, a fost primul care a primit anul trecut vehicule militare Stryker echipate cu 
sisteme M-SHORAD.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel