Noul model de armă antitanc, un Panzerfaust 3 modernizat

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania Dynamit Nobel Defense (DND) a anunțat că la începutul anului viitor va fi gata un prototip lansator de grenade de calibru 110 mm, transmite Jane.

"În prezent ne apropiem de sfârșitul fazei complete de dezvoltare a prototipului sistemului RGW 110", a declarat Sebastian Bent, directorul regional de vânzări al DND. "Suntem pregătiți la nivel de componentă: dezvoltarea tubului de lansare este finalizată, proiectilul de calibru 110 mm este în dezvoltare finală, iar la începutul anului viitor vom avea un prototip de armă pregătit pentru încercări de tragere", a adăugat acesta.

RGW 110 extinde calibrul familiei RGW care în prezent folosește muniție de 60 mm și 90 mm - la o variantă de calibru 110 mm. Aceasta va fi echipat cu un proiectil de mare capacitate cu focos (HEAT / HESH). 

Cu o greutate de 10 kg, cu o lungime de 100 cm și cu o rază de lovire efectivă cuprinsă între 600 m și 800 m, RGW 110 este, în esență, o evoluție ergonomică îmbunătățită a modelului Panzerfaust 3 DND 110 mm cu o singură lovitură. "Am luat proiectilul de 110 mm Panzerfaust HEAT / HESH, l-am scurtat și modernizat - păstrându-l în același timp - și l-am introdus într-un tub de lansare îmbunătățit, ergonomic, de 110 mm. Deci, în esență, aveți un Panzerfaust în cea mai nouă versiune, care este mai ușor cu 3 kg și mai echilibrat, cu o precizie mai mare și o distanță mai mare de lovire", a spus Bent. 

Vezi și: Rusia pretinde că are un sistem de rachete antitanc care poate distruge ultima versiune a tancului american Abrams

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel