Noua rachetă ghidată pentru sistemul Carl-Gustaf - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

Producătorul american de arme Raytheon Company a lansat un videoclip de prezentare a rachetei ghidate pentru lansatorul Carl-Gustaf, transmite defence blog.

Tragerile de test au fost efectuate la Centrul de testare Bofors din Karlskoga, Suedia, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Sistemul de arme Carl-Gustaf construit de Saab în colaborare cu Raytheon este utilizat de US Army și de forțele terestre din mai mult de 40 de țări. Noua muniție semi-activă, ghidată cu laser, le va permite militarilor să angajeze cu exactitate ținte staționare sau în mișcare aflate la distanțe de până la 2 kilometri.

Compania Raytheon și firma aerospațială și de apărare suedeză au anunțat că au finalizat cu succes o serie de teste de zbor a rachetei ghidate Carl-Gustaf, în perioada 25-26 septembrie 2019 .

„Racheta ghidată Carl-Gustaf este un pas următor în evoluția întregului sistem Carl-Gustaf. Aceasta va fi cea mai avansată muniție Carl-Gustaf și va oferi o precizie mai mare, va reduce la minimum daunele colaterale și va oferi precizie în cazul unor ținte multiple”, spune Görgen Johansson, șeful Departamentului Afaceri din cadrul Saab Dynamics.

Raytheon și Saab au lucrat împreună pentru a începe dezvoltarea unei muniții ghidate cu precizie, care poate penetra mai multe tipuri de ținte, cum ar fi armuri ușoare, buncăre și structuri de beton, pe rază mare. Această muniție ușoară va depăși potențialii adversari în timp ce va scădea daunele colaterale, ceea ce o face să fie o armă ideală atunci când lupți în zone de angajare restrânse", spune Sam Deneke, vicepreședintele Raytheon Land Warfare Systems.

În 2017, Saab și-a anunțat parteneriatul cu Raytheon pentru dezvoltarea de noi arme pentru forțele de infanterie. Racheta ghidată Carl-Gustaf este concepută pentru a crește capacitatea sistemului multi-rol, cu tragere de pe umăr, Carl-Gustaf.

 

Vezi și: Armata SUA achiziționează sute de sisteme Carl-Gustaf M4. Contract semnat cu Saab

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel