Armata SUA achiziționează sute de sisteme Carl-Gustaf M4. Contract semnat cu Saab

Tudor Curtifan / 20 feb 2019 / 17:02
Carl-Gustaf M4, sursă foto: saab.com
Carl-Gustaf M4, sursă foto: saab.com

Lansatoarele Carl-Gustaf M4 vor ajunge și în dotarea Statelor Unite ale Americii.

Armata americană a semnat un acord pentru trei ani cu Saab Dynamics pentru a achiziționa sisteme de arme multirol Carl-Gustaf M4, informează janes.com. În septembrie 2017, Statele Unite au anunțat intenția de a achiziționa sistemele.

Potrivit sursei citate Armata Statelor Unite intenționează să achiziționeze cât mai rapid peste 1.000 de lansatoare Carl-Gustaf M4. Livrările sunt așteptate să înceapă chiar din acest an.

Sistemul portabil Carl-Gustaf M4 a fost lansat în 2014 și este o versiune îmbunătățită a sistemului Carl-Gustaf. Noul sistem este mai ușor, oferind astfel trupelor mai multă agilitate. Carl-Gustaf M4 cântărește puțin sub 7 kilograme și deține sisteme smart de ochire, dar și muniție programabilă. Calibrul sistemelor este de 84 mm.

Potrivit celor de la Saab, Carl-Gustaf M4 permite soldaților să fie implicați în orice situație tactică - de la neutralizarea tancurilor, blindatelor sau a trupelor inamice, până la îndepărtarea obstacolelor ori lovirea clădirilor în care se află trupe inamice.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.25