Armata SUA achiziționează sute de sisteme Carl-Gustaf M4. Contract semnat cu Saab

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Carl-Gustaf M4, sursă foto: saab.com
Carl-Gustaf M4, sursă foto: saab.com

Lansatoarele Carl-Gustaf M4 vor ajunge și în dotarea Statelor Unite ale Americii.

Armata americană a semnat un acord pentru trei ani cu Saab Dynamics pentru a achiziționa sisteme de arme multirol Carl-Gustaf M4, informează janes.com. În septembrie 2017, Statele Unite au anunțat intenția de a achiziționa sistemele.

Potrivit sursei citate Armata Statelor Unite intenționează să achiziționeze cât mai rapid peste 1.000 de lansatoare Carl-Gustaf M4. Livrările sunt așteptate să înceapă chiar din acest an.

Sistemul portabil Carl-Gustaf M4 a fost lansat în 2014 și este o versiune îmbunătățită a sistemului Carl-Gustaf. Noul sistem este mai ușor, oferind astfel trupelor mai multă agilitate. Carl-Gustaf M4 cântărește puțin sub 7 kilograme și deține sisteme smart de ochire, dar și muniție programabilă. Calibrul sistemelor este de 84 mm.

Potrivit celor de la Saab, Carl-Gustaf M4 permite soldaților să fie implicați în orice situație tactică - de la neutralizarea tancurilor, blindatelor sau a trupelor inamice, până la îndepărtarea obstacolelor ori lovirea clădirilor în care se află trupe inamice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel