Armata SUA achiziționează sute de sisteme Carl-Gustaf M4. Contract semnat cu Saab

Tudor Curtifan / 20 feb 2019 / 17:02
Carl-Gustaf M4, sursă foto: saab.com
Carl-Gustaf M4, sursă foto: saab.com

Lansatoarele Carl-Gustaf M4 vor ajunge și în dotarea Statelor Unite ale Americii.

Armata americană a semnat un acord pentru trei ani cu Saab Dynamics pentru a achiziționa sisteme de arme multirol Carl-Gustaf M4, informează janes.com. În septembrie 2017, Statele Unite au anunțat intenția de a achiziționa sistemele.

Potrivit sursei citate Armata Statelor Unite intenționează să achiziționeze cât mai rapid peste 1.000 de lansatoare Carl-Gustaf M4. Livrările sunt așteptate să înceapă chiar din acest an.

Sistemul portabil Carl-Gustaf M4 a fost lansat în 2014 și este o versiune îmbunătățită a sistemului Carl-Gustaf. Noul sistem este mai ușor, oferind astfel trupelor mai multă agilitate. Carl-Gustaf M4 cântărește puțin sub 7 kilograme și deține sisteme smart de ochire, dar și muniție programabilă. Calibrul sistemelor este de 84 mm.

Potrivit celor de la Saab, Carl-Gustaf M4 permite soldaților să fie implicați în orice situație tactică - de la neutralizarea tancurilor, blindatelor sau a trupelor inamice, până la îndepărtarea obstacolelor ori lovirea clădirilor în care se află trupe inamice.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy