Noua alianță a SUA care a dinamitat relația cu Franța și alegerile din Rusia | Geostrategica

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Emmanuel Macron, președintele Franței și Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii. Sursă foto: Palatul Elysee, Administrația Prezidențială a Franței via. Emmanuel Macron Facebook
EXCLUSIV
Emmanuel Macron, președintele Franței și Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii. Sursă foto: Palatul Elysee, Administrația Prezidențială a Franței via. Emmanuel Macron Facebook

DefenseRomania vă propune începând de azi emisiunea spătămânală Gestrategica, unde vor fi abordate principalele teme de politică externă.

În cadrul emisiunii Geostrategica, în care vor fi abordate principalele evenimente de geopolitică și relații internaționale, invitatul permanent va fi analistul de politică externă H.D. Hartmann, colaborator al publicației.

Prima ediție a emisiunii va fi difuzată în direct azi, 22 septembrie 2021, începând cu ora 14:00.

Vor fi abordate două subiecte care au ținut capul de afiș în ceea ce privește politica externă în ultima săptămână: Alegerile din Federația Rusă și noua alianță din Indo-Pacific - AUKUS: Australia, SUA și Marea Britanie.

AUKUS a dus la ruperea unui important contract de armament încheiat de Franţa cu Australia în valoare de peste 50 de miliarde de euro pentru furnizarea de către Paris a 12 submarine din clasa Barracuda. Acordul a fost numit de presă „contractul secolului”.

Motivele geostrategice și financiare care au stat la baza deciziei Australiei de a rupe contractul și a construi submarine americane, dar și ofensiva diplomatică a Franței care a acuzat că a fost „înjunghiată pe la spate”, vor fi printre subiectele analizate în emisiunea Geostrategica.

Emisiunea va putea fi urmărită începând din data e 22.09.2021, de la ora 14:00, atât pe www.DefenseRomania.ro, pe pagina de Facebook DefenseRomania, cât și pe contul nostru de YouTube unde vă invităm să apăsați butonul de Abonare (Subscribe).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel