Nord Stream 2. Rușii au început instalarea țevilor controversatului gazoduct care va lega Rusia de Germania

Tudor Curtifan / 07 feb 2021 / 10:09
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com

Lucrările de construcţie la gazoductul Nord Stream 2 între Rusia şi Germania au fost reluate sâmbătă în apele daneze după o fază pregătitoare de aproape două săptămâni, a anunţat Nord Stream 2, relatează Agerpres, citând AFP.

Instalatorul rus de conducte Fortuna, ''care a început lucrările pe 24 ianuarie (...) a început, după teste reuşite, astăzi (sâmbătă) instalarea ţevilor'', a indicat compania într-un comunicat.

''Toate lucrările se desfăşoară în conformitate cu autorizaţiile primite'', se menţionează în comunicat.

Amintim că Nord Stream 2 reprezintă o investiţie de 9,5 miliarde de euro (11,6 miliarde de dolari), finanţată jumătate de Gazprom şi jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper şi Shell). Nord Stream 2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

Chiar dacă cei 1.230 de kilometri ai conductei sunt aproape finalizaţi, proiectul a fost oprit brusc în luna decembrie 2019, după decizia SUA de a sancţiona companiile angajate în acest proiect. Imediat, principalul subcontractor al consorţiului Nord Stream 2 AG, firma elveţiano-olandeză Allseas, a suspendat activităţile care vizau amplasarea de conducte.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy