Noile Pume ale Germaniei, cu cabluri electrice care iau foc și turele defecte. Conducerea Bundeswehrului - convocată de urgență

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Mașină de luptă a infanteriei Puma. Foto: Bundeswehr
Mașină de luptă a infanteriei Puma. Foto: Bundeswehr

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a convocat luni o întâlnire de urgență cu conducerea militară pentru a discuta despre ultimele evenimente identificate în funcționarea vehiculelor de luptă ale infanteriei germane.

Întâlnirea de urgență urmează unui mesaj transmis de generalul-maior Ruprecht von Butler către comandantul Bundeswehrului, în care deplânge starea jalnică a vehiculelor de luptă ale infanteriei din cadrul diviziei sale.

„Chiar și cu cele mai bune pregătiri, problema întrebuințării vehiculelor a devenit un joc de loterie”, a scris von Butler șefului său, citat de Der Spiegel.

În timpul unui exercițiu desfășurat în această lună pentru antrenarea unei mari unități de luptă înainte de includerea în Forța de răspuns a NATO, toate cele 18 vehicule moderne de luptă ale infanteriei germane au avut probleme, a scris von Butler.

 

Probleme tehnice majore pentru Pume: Cabluri electrice care au luat foc și defecțiuni la turelă

 

Vehiculele Puma au suferit o multitudine de defecțiuni, de la partea electronică până la „defecte de turelă”. Militarii au fost nevoiți să abandoneze unul dintre vehicule după ce cablurile sale electrice au luat foc.

„Până când vehiculul nu se dovedește a fi stabil, nu va exista un al doilea lot. Critica din partea parlamentului este complet justificată”, a declarat Lambrecht punând în așteptare o nouă fază de achiziție planificată a vehiculului de luptă.

„Tocmai am alocat  bani săptămâna trecută, în comitet, pentru a cumpăra mai multe vehicule de luptă Puma. Ministrul a avut dreptate să suspende asta astăzi. Atâta timp cât erorile nu au fost clarificate, nu se vor mai face achiziții”, a declarat Marie-Agnes Strack-Zimmermann, președintele comisiei de apărare a Bundestagului.

Producătorul a fost chemat să găsească erorile și să le repare cât mai repede posibil, a adăugat parlamentarul Strack-Zimmermann.

 

„Problemele de la Puma erau și ele cunoscute de ceva vreme”

 

2. Mașină de ... (ifv_puma_17890500.jpg)

Mașină de luptă a infanteriei Puma. Foto: Bundeswehr

Johann Wadephul, vicepreședintele grupului parlamentar CDU/CSU, a deplâns starea armatei germane. „Problemele de la Puma erau și ele cunoscute de ceva vreme. Cu toate acestea, atât industria, cât și armata au spus în urmă cu peste un an că problemele de bază sunt toate rezolvate”, a declarat acesta.

Astfel, la aproape un an de când Olaf Scholz a declarat că odată cu invazia Rusiei în Ucraina a avut loc un punct de cotitură în perspectiva strategică a Germaniei, iar guvernul a creat un „fond special” de 100 de miliarde de euro pentru modernizarea echipamentelor Bundeswehrului, Germania va participa la Forța de răspuns a NATO folosind vehiculele de luptă Marder, din anii 1970, după cum a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

În aceste condiții, aproape că nu mai este o glumă când se consideră că este mai bine că Germania nu vrea să trimită tancuri Leopard în Ucraina, “nici acum și nici în 2023”, după cum declara Olaf Scholz. Acestea le-ar putea face mai mult rău militarilor ucraineni în condițiile dure de luptă cu care se confruntă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel