Noile fregate din clasa Tamandare ale Braziliei vor fi echipate cu Sea Ceptor dezvoltat de MBDA

Sursă foto: MBDA
Sursă foto: MBDA

MBDA a primit un contract pentru echiparea noilor fregate din clasa Tamandaré ale Marinei braziliene cu sistemul de apărare anti-aeriană Sea Ceptor.

Sea Ceptor este un sistem inteligent de control al armelor care împreună cu Common Anti-air Modular Missile (CAMM) oferă o mare capacitate de auto-apărare și de apărare locală. Acest lucru va permite fregatelor din clasa Tamandaré să se apere, dar și să protejeze navele și infrastructura fixă din apropiere, de numeroase tipuri de amenințări pe mare sau în port, în cele mai dificile scenarii operaționale, potrivit unui comunicat emis de către MBDA, către DefenseRomania.

Sea Ceptor este în serviciu operațional cu fregatele Type 23 ale Royal Navy și a fost selectat pentru noile fregate Type 26 și Type 31.

Brazilia este acum pe lista tot mai lungă a țărilor care folosesc sistemul Sea Ceptor, alături de Chile, Noua Zeelandă și Canada. Racheta CAMM a fost, de asemenea, livrată armatei britanice pentru Ground-Based Air Defence (GBAD), mai precizează sursa citată.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel