Noile corvete Sa'ar 6 ale marinei israeliene intră în luptă împotriva Hamas (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a confirmat că noile corvete Sa'ar 6 ale Marinei israeliene au atacat pentru prima dată de când au devenit operaționale. IDF nu a numit tipurile de sisteme de armament folosite. Surse israeliene au declarat pentru Defence Industry Europe că navele au folosit diferite tipuri de sisteme de arme pentru a lovi ținte aflate in Gaza. Noile corvete au devenit complet operaționale recent.

Trei dintre cele patru nave Sa'ar 6 care au fost construite în Germania au finalizat recent procesul pentru a fi considerate operaționale, care a inclus instalarea tuturor celor 20 de sisteme de luptă - majoritatea de fabricație israeliană - în timp ce a patra navă va finaliza procesul în lunile următoare.

Youtube video image

Marina israeliană a adăugat mai multe sisteme avansate pentru a spori capacitatea noilor sale corvete Sa'ar 6 de a îndeplini misiuni mai complexe în Marea Mediterană și în alte mări și oceane, potrivit Defence Industry Europe.

Forțele israeliene desfășoară pentru prima dată corveta Saar 6 împotriva țintelor Hamas din Gaza. O înregistrare video publicată recent arată cum nava de război, staționată în Marea Mediterană, trage asupra unor facilităţi militare ale Hamas. 

Corvetele Sa'ar 6 au la bord un sistem combinat de apărare antiaeriană, format din Barak-8 și C-Dome. Marina spune că utilizarea ambelor sisteme va fi definită în funcție de amenințare. "În unele scenarii, vor fi lansați ambii interceptori", a declarat o sursă israeliană.

Corvetele Sa'ar 6 sunt concepute în principal pentru a proteja zona maritimă exclusivă a Israelului, care include uriașele rezervoare de gaz din Mediterana. Acestea se afla pe lista de ținte a grupării teroriste Hezbollah din Liban.

Sistemul Barak-8 este fabricat de Israel Aerospace Industries (IAI). Potrivit companiei, Barak 8 oferă cea mai bună protecție împotriva unei varietăți de ameninţări aeriene și muniții, inclusiv avioane, elicoptere, avioane fără pilot și rachete.

Barak 8 poate funcționa pe timp de zi și pe timp noapte, indiferent de condițiile meteorologice, și face față cu succes unui număr mare de ameninţări aeriene, chiar și în scenarii de saturație severe. Sistemul are un timp de reacție foarte scurt și o capacitate rapidă de lansare a rachetelor, cu o acoperire de 360 de grade.

Sistemul de apărare navală C-Dome este fabricat de Rafael și se bazează pe Iron Dome și este conceput pentru a proteja eficient navele de luptă împotriva unui set mare de amenințări moderne. C-Dome face față atacurilor prin angajarea simultană a mai multor ținte. Timpul de reacție, potrivit Rafael, este foarte scurt și permite angajări automate și semiautomate.

Lansatorul este instalat sub puntea navei. C-Dome utilizează propriul radar de supraveghere și nu necesită un radar de control al focului dedicat. Sistemul de comandă și control al sistemului de armament este perfect integrat cu sistemul de management al luptei de care dispune o navă de tip Sa'ar 6, facilitând operarea sistemului. Rafael subliniază că C-Dome utilizează interceptorul Iron Dome, dovedit în luptă, care a realizat deja peste 1500 de interceptări cu succes. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel