Noi imagini cu nava rusă de desant Olenegorskiy Gornyak lovită de ucraineni: Pagubele sunt foarte mari (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O fotografie care prezintă pagubele suferite de marea navă de desant rusă Olenegorskiy Gornyak după ce a fost lovită de o dronă kamikaze ucrainene a fost publicată pe rețelele de socializare. Imaginile arată o navă de desant amfibie avariată care se află într-un doc plutitor şi unde este supusă deja unor lucrări de reparații 

Una dintre fotografiile publicate arată partea dinspre babord a navei. Aceasta arată o gaură mare în carenă, care se află parțial sub linia de plutire.

Dacă comparăm înălțimea muncitorilor care stau lângă gaură, putem spune că dimensiunea aproximativă a acesteia este mai mare decât înălțimea a două persoane și aproximativ un metru și jumătate sau doi, adică aproximativ 4 x 3,5 metri.

Amploarea pagubelor suferite de partea laterală a navei rusești Olenegorsky Gornyak indică cât de puternică a fost focosul cu care a fost echipată drona kamikaze.

Aceste noi imagini sunt o confirmare clară a informaţiilor apărute în urmă cu câteva zile că sugerau că ava rusă de desant din cadrul Proiectului 775 "Olenegorsky Gornyak", avariat în urma atacului cu drone ucrainene, a fost adusă într-un doc uscat, posibil pentru efectuarea unor viitoare lucrări de reparaţii. Analistul OSINT MT Anderson a relatat despre acest lucru pe pagina sa de Twitter, publicând mai multe imagini din satelit.

Nava rusă de desant “Olenegorsky Gornyak”, clasa Ropucha, a fost lovită, pe 4 august, de o dronă maritimă ucraineană în apropierea bazei navale rus de la Novorossiisk, reprezentând cea mai mare navă militară rusă grav avariată sau distrusă de ucraineni de la scufundarea crucișătorului Moskva. 

La scurt timp după atacul cu drone, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a dispus în aceeași zi ca nava Olenegorskiy Gornyak să fie remorcată pentru a fi adusă în portul din Novorossiisk. Ruşii au grăbit remorcarea navei şi aducerea acesteia în port, deoarece risca să ajungă pe fundul Mării Negre. După cum se poate observa în imaginii, nava rusă de desant se înclinase destul de mult.

Din cauza inclinării, nava a rămas în apropierea unuia dintre danele din portul Novorossiisk, timp de câteva zile. Nava a fost sprijinită şi ancorată de alte nave pentru a preveni scufundarea să.

Potrivit unor rapoarte, pagubele provocate în urma atacului cu drone au fost la sala motoarelor navei. Acest lucru ar putea explica înaintarea navei cu ajutorul unor remorchere.

Reparare a navelor din cadrul Proiectului 775 este complicată din cauza faptului că acestea au fost produse de șantierul naval polonez Stocznia Północna (astăzi - Remontowa Shipbuilding), situat în Gdansk. Prin urmare, Rusia nu are acces la piese de schimb.

Cu toate acestea, este încă posibil să se repare nava avariată prin dezasamblarea altor nave care fac parte din aceiaşi clasă pentru a fi utilizate că piese de schimb.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel