Noi detalii despre viitorul bombardier stealth al U.S. Air Force: Primul B-21 Raider este pregătit pentru zborul demonstrativ

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Unul dintre cele mai costisitoare programe militare ale SUA face progrese semnificative. Mai multe publicaţii mass-media americane din domeniul militar au relatat ieri, citând un oficial al U.S. Air Force, că primul bombardier B-21 Raider a intrat în faza de testare la sol, deschizând calea pentru efectuarea primul zbor şi pentru prezentarea sa oficială către publicul larg.

Compania Northrop Grumman, care conduce programul militar american Long Range Strike Bomber (LRS-B), are în prezent în hangare șase bombardiere strategice B-21 în diferite stadii de asamblare, a declarat vineri Darlene Costello, secretar adjunct în departamentul achiziții, tehnologie și logistică al Forțelor Aeriene SUA, potrivit Defense News şi The War Zone.

De asemene, Tom Jones, președintele Northrop Aeronautics Systems, a confirmat și el într-o declarație că primul bombardier B-21 Raider este acum supus etapei de testare la sol.

Darlene Costello a spus că, odată cu începerea testării acestui B-21 Raider, U.S. Air Force se afla pe drumul cel bun pentru planificarea şi efectuarea primului zbor, ceea ce demonstrează că programul este respectat întocmai. Potrivit Defense News, oficialul U.S. Air Force nu a vrut să ofere mai multe detalii cu privire la B-21.

Potrivit sursei citate, în timpul fazei de testare la sol la Uzina United States Air Force din Palmdale, California, unde Northrop Grumman construiește B-21, inginerii vor porni alimentarea alimentarea bombardierului, vor testa subsistemele acestuia, vor testa integritatea structurală și vor aplica vopsea pe fuzelajul aeronavei.

Următorul pas va implica pregătirea B-21 pentru zbor, care include pornirea motorului, precum și testarea acestuia mai întâi la turaţii mici, iar mai apoi la turaţie maximă.

Dacă toate aceste teste decurg bine, anul acesta va avea loc primul zbor efectiv primul bombardier B-21 Raider. Testele oficiale de zbor vor avea loc în apropiere de Uzina United States Air Force din Palmdale, California. 

Tom Jones a spus că echipa de ingineri ai companiei Northrop Grumman au munci foarte mult pentru a se asigura că nu apar surprize în timpul programului de testare a primului B-21.

Într-un alt articol, publicat în luna decembrie a anului trecut, precizăm că primul bombardier stealth B-21 Raider va fi prezentat oficial publicului în 2022, iar la câteva luni după prezentarea oficială, B-21 Raider va efectua primul zbor de testare.

Aceasta va fi prima prezentare publică a unui nou bombardier stealth care urmează să fie piesea de rezistă a Forțelor Aeriene SUA.

Prezentarea lui B-21 Raider este considerată un moment important, deoarece de mai bine de trei decenii Forţele Aeriene SUA nu ai mai prezentat o aeronavă nouă de tip bombardier – B-2 Spirit, dezvoltat de compania Northrop Grumman a fost prezentat publicului în noiembrie 1988, iar  primul zbor public al B-2 a avut loc anul următor, în iulie 1989.


Noul bombardier B-21 Raider ar urma să intre în serviciul U.S. Air Force în jurul anului 2026 sau 2027


 
Departamentul de buget al Congresului SUA a estimat în 2018 că valoarea dezvoltării și cumpărării primelor 100 de aeronave ar trebui să fie de 80 miliarde de dolari. Forțele Aeriene ale SUA intenționează să primească cel puțin 100 de bombardier B-21 Raider.

Programul de dezvoltare al bombardierelor B-21 Raider este considera extrem de secret, până la acesta dată fiind dezvăluite puține informații. La începutul anului trecut, Forțele Aeriene au publicat trei noi desene grafice ale modelului B-21, oferind pentru prima dată detalii despre formă acestui, care va avea o mulțime de lucruri în comun cu B-2 Spirit. 

Când va intra în dotarea U.S. Air Force, B-21 Raider va înlocui B-1B Lancer și B-2A Spirit, mărind în același timp flota de bombardieri de la 156 la 220 cât este obiectivul Armatei SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel