Noi contracte de achiziții pentru dotarea armatei ruse. Ministerul rus al Apărării a încheiat, într-o singură zi, 20 de contracte, în valoare de peste 400 de miliarde de ruble

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, la standul de expoziție chinez de la forumul militar Armiya-2023.
Ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, la standul de expoziție chinez de la forumul militar Armiya-2023.

Șeful Direcției principale înzestrare din cadrul Ministerului rus al Apărării, general locotenent Anatoli Gulyaev, a anunțat că, pe 16.08.2023, în cadrul forumului tehnico-militar înternațional Armata-2023, aflat în curs de desfășurare în parcul Patriot din Kubinka (Regiunea Moscova), au fost încheiate contracte de achiziții în valoare de peste 400 de miliarde de ruble (aproximativ 3,85 miliarde de euro).

,,Astăzi, între Ministerul rus al Apărării și întreprinderi din cadrul Complexului Militar Industrial au fost încheiate 11 și au fost încredințate direct alte nouă contracte de stat pentru achiziții de produse militare în valoare de peste 400 de miliarde de ruble”, a declarat Gulyaev, citat de agențiile de presă Interfax și Tass.

Potrivit precizărilor acestuia, în urma implementării noilor contracte de stat, Forțele Armate ale Federației Ruse vor primi peste 2.500 de noi tipuri de arme, echipamente militare și speciale, precum și peste 1,8 milioane de unități de mijloace de distrugere (rachete și muniții).  

Comentariul autorului: Potrivit unor informații vehiculate anterior în mediul militar rus, suma exactă a contractelor încheiate la forumul Armata-2023 este de 433 de miliarde de ruble.

Trebuie precizat faptul că aceasta este ceva mai mică decât în anii anteriori. Spre comparație, la forumul Armata-2022 au fost încheiate 36 de contracte cu 26 de societăți din cadrul Complexului Militar Industrial, în valoare de peste 500 de miliarde de ruble. De asemenea, la forumul Armata-2021 au fost încheiate 45 de contracte cu 27 de societăți din cadrul Complexului Militar Industrial, în valoare de peste 500 de miliarde de ruble.

Însă, recordul absolut a fost înregistrat la forumul Armata-2020, când au fost încheiate 41 de contracte cu 30 de societăți din cadrul Complexului Militar Industrial, în valoare de peste 1,16 trilioane de ruble.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel