Nicolae Ciucă vrea ca industria de apărare din România să ia parte la înzestrarea Armatei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Descriere foto: Trageri de luptă cu LAROM, la Smârdan. Sursă foto: Trustul de presă al MApN
Descriere foto: Trageri de luptă cu LAROM, la Smârdan. Sursă foto: Trustul de presă al MApN

Ministrul apărării naționale Nicolae Ciucă, împreună cu secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Marius Bălu, s-au întâlnit azi la sediul MApN, cu reprezentanții Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA).

Ministrul Nicolae Ciucă a reafirmat viziunea strategică a Guvernului României pentru a reconecta industria națională de apărare la ritmul de dezvoltare tehnologică necesar participării cu produse competitive la programele majore de înzestrare pe care le derulează Armata României în perioada următoare.

„Am pus la dispoziția Ministerului Economiei, instituția guvernamentală care coordonează industria de apărare și cu care avem o colaborare excelentă, proiecția pe 10 ani în ceea ce privește planurile noastre de înzestrare și finanțarea acestor programe, astfel încât agenții economici care activează în acest sector să-și poată adapta strategiile de dezvoltare la cerințele și nevoile de înzestrare ale armatei noastre”, a declarat ministrul apărării naționale.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, Ministerul Apărării dorește ca toate programele de înzestrare să angajeze, la maximum posibil, industria românească de apărare. Ministurl a precizat că nivelul de două procente din Produsul Intern Brut alocat apărării, pentru o perioadă de 10 ani, trebuie să se regăsească din ce în ce mai mult în investiții în industria românească, în capacități de producție moderne și locuri de muncă înalt calificate create în țara noastră.


Revitalizarea industriei românești de apărare



În continuare, discuțiile din cadrul întâlnirii au gravitat în jurul ideii de revitalizare a industriei românești de apărare pentru ca aceasta să fie capabilă să furnizeze Armatei României armament, echipamente și tehnică proiectate și fabricate la nivelul de dezvoltare tehnologică existent în prezent pe piața mondială și la standarde care să îndeplinească cerințele formulate de categoriile de forțe ale armatei noastre și să asigure interoperabilitatea în context aliat, mai transmite sursa citată.

MApN subliniază că e necesară dezvoltarea unei relații de colaborare între industria naţională de apărare și Ministerul Apărării Naționale, relaţie ce trebuie dezvoltată prin lansarea unor programe de investiții în retehnologizarea liniilor de producție de tehnică și armament, construirea unor parteneriate cu firme românești sau străine, dar și printr-un transfer tehnologic între unitățile de cercetare ale armatei și societățile din industria de apărare.

CITETE ȘI: Plan pe 10 ani pentru înzestrarea armatei | Nicolae Ciucă: Trebuie să investim mai mult în industria națională de apărare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel