Nicolae Ciucă participă la reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele UE

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, va participa, miercuri şi joi, la reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, la Ljubljana, în Slovenia.

Întâlnirea ministerială va debuta cu dezbateri privind angajamentele operaţionale ale Uniunii Europene, sesiune în cadrul căreia miniştrii apărării vor discuta pe marginea ultimelor evoluţii din Sahel, Libia, Mozambic şi Balcanii de Vest, arată un comunicat MApN.

De asemenea, tema rezilienţei se va regăsi pe agenda Reuniunii, în contextul definirii orientărilor politice şi obiectivelor specifice ale viitorului instrument de orientare al UE - Busola Strategică. Sesiunea dedicată acestui subiect se va concentra pe modalităţile de contracarare a ameninţărilor hibride şi a provocărilor, precum şi pe asigurarea accesului la bunurile globale comune (domeniile maritim, cibernetic şi spaţial).

Ultima parte a reuniunii va aborda provocările geostrategice comune şi oportunităţile pentru consolidarea cooperării cu NATO şi cu ONU. La activitate au fost invitaţi Secretarului General adjunct al NATO, Mircea Geoană şi Subsecretarul general al ONU pentru operaţii în sprijinul păcii, Jean - Pierre Lacroix.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel