Nemții prezintă SSW40, o armă a viitorului: Primul lansator de grenade din lume cu încărcare automată și tragere cu fixare în umăr

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansatorul de grenade SSW40. Foto: Rheinmetall
Lansatorul de grenade SSW40. Foto: Rheinmetall

În cadrul Defense and Security Equipment International - DSEI, eveniment major în industria globală de apărare și securitate care se desfășoară în Londra în perioada 12-15 septembrie, Rheinmetall a prezentat SSW40, primul lansator de grenade cu alimentare automată din încărcător, care poate fi utilizat asemena unei puști clasice. 

De asemenea, greutatea și dimensiunile SSW40 sunt asemănătoare unei puști de asalt. Datorită unui sistem de reducere a reculului și de autoreglare, SSW40 (Squad Support Weapon 40) poate lansa toate tipurile de muniție disponibile de 40 mm de joasă viteză (LV), precum și noua muniție Rheinmetall de 40 mm de medie viteză (MV). 

Noua muniție MV are o viteză semnificativ crescută și o traiectorie aplatizată, permițând angajarea mai rapidă a țintelor și mărind raza efectivă a sistemului până la 900 m. 

Datorită muniției MV de 40 mm, dezvoltarea SSW40 este strâns legată de sistemul de arme secundar independent de turelă (TSWA, Turmunabhängige Sekundärwaffenanlage din Germania) pentru vehiculul de luptă de infanterie Puma. 

Introducerea pe piață a acestei familii de muniție MV de 40 mm a fost decisivă pentru SSW40 a cărei dezvoltare va fi finalizată în cursul acestui an. Prin schimbarea rapidă a încărcătorului, SSW40 oferă o putere de foc superioară. Arma permite, de asemenea, utilizarea mai multor accesorii, precum echipamentul de iluminare laser, elemente de control al focului, sisteme în infraroșu etc.

 

SSW40, o armă a viitorului. Caracteristicile primului lansator de grenade cu încărcare automată și tragere cu fixare în umăr

 

Versatilitatea SSW40 este una așteptată pe câmpul de luptă al viitorului, caracterizat de mobilitate și de nevoia sprijinului de foc la fața locului, în special în mediile și scenariile urbane de luptă. 

Avantajul abordării Rheinmetall constă în stilul și manevrarea asemănătoare puștii de asalt, ceea ce face din armă o soluție ideală la nivel de infanterie. Dispunerea și funcția de percuție a lansatorului sunt foarte „asemănătoare unei puști”, fiind folosită configurația confirmată în timp a puștii de asalt, cu pat de umăr, ansamblul de țeavă și unitate integrată de mâner/declanșare a armei clasice. 

Dispozitivele de ochire permit o anumită precizie la distanță, deoarece arma poate lovi ținte până la 900 de metri. Rheinmetall prezintă arma ca fiind primul sistem “all-in-one” de lansare de grenade de 40 mm cu încărcare automată din lume.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel