Neculai Banea: Ne preocupă formarea forței de muncă

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:

Neculai Banea, directorul general al IAR Ghimbav a atins un subiect foarte sensibil, referindu-se la forța de muncă din industria de apărare din România. 

"Ne preocupă formarea forţei de muncă, să avem specialişti pregătiţi", a spus Neculai Banea, care a precizat că există probleme cu forţa de muncă.

"E o problemă. Avem locuri de muncă şi avem probleme cu forţa de muncă, pentru a fi acoperite necesităţile. Vă spun cinstit: astăzi, eu am 59 de locuri de muncă, am un buget separat pentru formare. Am foarte mulţi oameni care se apropie de pensionare şi, dacă aceşti oameni nu apucă să transfere (n.r. informaţiile) către tânăra forţă de muncă, vă închipuiţi... Problema este, într-adevăr, să creăm locuri de muncă, dar, în acelaşi timp, să vedem cum acoperim această necesitate cu forţă de muncă calificată", a punctat Neculai Banea.

Acordul pentru elicopterul H215M, prelungit 

Reamintim că IAR Ghimbav va juca un rol important în colaborarea România-Franța, existând un acord între cele două țări partenere privind elicopterul H215M. 

Airbus Helicopters şi IAR Braşov au decis să-şi extindă cooperarea exclusivă în ceea ce priveşte elicopterul multirol H215M, acordul dintre cele două companii fiind extins de la 5 ani la 15 ani.

Conform acestui acord, IAR va acţiona drept contractant principal pentru toate comenzile viitoare de H215M care ar putea fi plasate de către Ministerul Apărării din România.

De asemenea, acesta include şi cooperarea dintre Airbus Helicopters şi IAR privind producţia, asamblarea, personalizarea, activităţile suport şi de întreţinere a elicopterelor H215M destinate forţelor armate române şi exportul în cazul în care apar oportunităţi.

[citeste si]

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel