Navele rusești se adaptează la luptă împotriva dronelor maritime. Sistemul de apărare antiaeriană Komar urmează să fie instalat pe navele de luptă

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse rusești au informat, pe 17.10.2023, că societatea RATEP din cadrul concernului de apărare aerocosmică Almaz-Antey a dezvoltat o nouă versiune a sistemului de rachete antiaeriene de tip Komar. Acesta a primit posibilitatea de a distruge nu numai ținte aeriene, ci și mijloace navale de la suprafața apei, precum dronele maritime.

Noua versiune a sistemului de rachete Komar dezvoltată de compania rusească a fost dotată cu rachete antiaeriene de tip Iglă, precum și cu rachete ghidate antitanc Ataka. Datorită acestui fapt, sistemul va fi capabil să lupte cu țintele navale de la suprafața apei, inclusiv cu drone maritime, care se deplasează cu o viteză mai mică de 50 de noduri.

,,Funcționalitatea în luptă a sistemului a fost extinsă datorită faptul că acum muniția include rachete dirijate Ataka. Acestea pot să lovească a gamă largă de ținte, adică tot ce se mișcă la suprafața apei cu o viteză mai mică de 50 de noduri”, a declarat un reprezentant al companiei RATEP, citat de agenția de presă Tass.

La începutul lunii iulie, concernul Almaz-Antey a anunțat lansarea unei versiuni actualizate a sistemului de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune de tip Komar pentru piața internațională de armament.

Este vorba despre noul sistem Komar cu denumirea 3M47-03, dotat cu rachete dirijate antitanc Ataka. Acesta este proiectat pentru instalarea pe ambarcațiuni și nave mici, deoarece greutatea întregului complex nu depășește 1,5 tone.

Anterior, compania RATEP a prezentat două variante ale complexului Komar, respectiv 3M47-01 și 3M47-03. Prima dintre acestea întrebuințează rachete de la complexele antiaeriene portabile de tip Iglă și Igla-S, iar cea de-a două rachete dirijate antitanc Ataka.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel