Naval Group a semnat primele contracte pentru demararea construcției noilor submarine nucleare înarmate cu rachete balistice

Eduard Pascu |
Data publicării:

După anunțul lansării construcției celor patru submarine cu energie nucleară înarmate cu rachete balistice, din a treia generație (SNLE 3G) pe 19 februarie, de către ministrul francez al forțelor armate, Florence Parly, Naval Group a semnat mai multe contracte de proiectare și achiziții.

Aceste comenzi fac parte din planul de industrializare conceput pentru a asigura faza generală de proiectare a submarinului și pentru a finaliza primele componente ale corpului și reactorului, transmite Naval News.

Naval Group colaborează cu o rețea de subcontractanți francezi și parteneri industriali, sub supravegherea Agenției franceze de Achiziții pentru Apărare (DGA) și a Comisiei franceze pentru energie atomică, împreună cu forțele armate franceze și marina franceză. Această nouă generație de submarine nucleare este programată să fie desfășurată în deceniile 2030-2080.

Ca parte a construcției celor patru viitoare SSBN 3G, Naval Group a semnat primele contracte de achiziții cu Framatome, Aubert et Duval, CNIM și Industeel. Constructorul va coordona toate cele 200 de companii partenere franceze.

Deși acest program va fi implementat pe o perioadă lungă de timp, construcția primului SSBN va începe în 2023 cu termen de livrare până în 2035.

SSBN-urile 3G vor fi silențioase și vor avea autonomie. Capacitatea de a transporta rachete balistice M51 modernizate le va permite să fie capabile permanent să efectueze o lovitură nucleară, din orice punct al globului.

Cu o lungime de 140 de metri, 3G SSBN este unul dintre cele mai complexe produse industriale construite vreodată. Primul submarin este programat să intre în serviciu până în 2035. Aceste submarine vor înlocui progresiv submarinele clasei Le Triomphant din a doua generație, pentru a asigura continuitatea posturii Franței de descurajare nucleară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel