Nava de recunoaştere HMS Echo a Marinei Regale Britanice a ajuns în portul Odesa din Marea Neagră

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Nava de recunoaștere HMS Echo (H87) a Marinei Regale Britanice a sosit în portul Odesa în dimineața zilei de 6 mai. Nava va sta în Odesa timp de trei zile, potrivit unui corespondent UNIAN.


Prezența navei militare britanice HMS „Echo” în Marea Neagră se înscrie în sfera măsurilor NATO de asigurare a securității membrilor Alianței de pe flancul estic, conform angajamentelor de apărare colectivă.

Echipajul navei britanice HMS Echo va participa la un exercițiu comun în Marea Neagră, împreună cu navele marinei ucrainene, potrivit corespondentului Ukrinform.

(w670)

Este de aşteptat ca exerciţii comune cu Marina Ucraineană să aibă loc în Marea Neagră. Nava, echipată cu două tunuri Oerlikon 20 mm şi trei mini-mitraliere, poate furniza informaţii adaptate aproape în timp real legate de mediu.

Înainte să pornească spre Odesa, nava a fost şi în portul Constanţa şi în oraşul georgian de la Marea Neagră Batumi. HMS Echo, care va părăsi regiunea pe 10 mai, a intrat în apele Mării Negre pe 20 aprilie. Potrivit autorităţilor britanice, vasul a fost trimis în regiune pentru a participa într-o manevră privind libertatea de navigaţie.

Este demn de remarcat faptul că aceasta este deja a doua vizită a unui nave NATO condusă de comandantul Matthew Warren, comandantul navei HMS Echo, în Ucraina, după evenimentele din strâmtoarea Kerci, când paza de coastă rusească a comis un atac asupra marinarilor ucrainei şi asupra navelor acestora.

Nava HMS Echo a vizitat Odesa în decembrie anul trecut, în conformitate cu acordurile încheiate între ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, și secretarul de stat britanic pentru apărare, Gavin Williamson. Navă britanică a fost trimisă pe țărmurile Ucrainei ca parte a "sprijinului pentru asigurarea libertății navigației în regiune".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel