NATO îşi reafirmă sprijinul pentru Polonia: Suntem îngrijoraţi de maniera în care regimul Lukaşenko foloseşte migranţi ca tactică hibridă

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Militari polonezi la frontiera cu Belarus
Militari polonezi la frontiera cu Belarus

Alianţa Nord-Atlantică este îngrijorată de strategia preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko de a pune în pericol vieţile migranţilor, a susţinut marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează Reuters.

''Suntem îngrijoraţi profund de maniera în care regimul Lukaşenko foloseşte migranţi vulnerabili ca tactică hibridă împotriva altor ţări şi în care expune riscului vieţile migranţilor'', a declarat Stoltenberg înaintea unei reuniuni a miniştrilor apărării din ţările Uniunii Europene, găzduită de Bruxelles.

''Suntem solidari cu Polonia şi cu ceilalţi aliaţi afectaţi'', a adăugat înalta oficialitate NATO.

Forţele poloneze au făcut uz de gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi grenade asurzitoare împotriva migranţilor concentraţi în apropierea satului Kuznica, la frontiera cu Belarus, după ce aceştia au aruncat cu pietre în direcţia forţelor de ordine poloneze.

Imagini făcute publice de un purtător de cuvânt al guvernului polonez şi de Ministerul Apărării indică o escaladare a situaţiei la graniţă, unde mii de migranţi s-au strâns în partea belarusă în ultima săptămână.

Potrivit autorităţilor poloneze, mai mult de 20.000 de poliţişti, grăniceri şi militari asigură securitatea frontierei în zona unde sunt masaţi migranţii, în apropiere de Kuznica.

În Lituania, autorităţile au dat asigurări că situaţia este sub control, un ministru adjunct al apărării anunţând că au fost reţinute 47 de persoane care încercau să treacă frontiera. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel