NATO este gata să sprijine eforturile Ucrainei pentru asigurarea protecției depozitelor de muniții

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

NATO confirmă disponibilitatea de a oferi în continuare asistenţă Ucrainei în consolidarea protecției depozitelor de muniții. Alianța sprijină deja Ucraina în această privință, deoarece Kievul a cerut ajutor începând cu anul 2017, potrivit UNIAN.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a discutat cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg la Bruxelles despre problema protecției depozitelor de muniții ale Ucrainei. Un oficial al NATO, sub protecţia anonimatului, a confirmat informația pentru Deutsche Welle pe 16 octombrie. 

"NATO este gata să continue și să ia în considerare alte căi de a sprijini eforturile Ucrainei de a asigura protecția depozitelor de muniții", a declarat sursa, potrivit unui raport al Deutsche Welle transmis în limba ucraineană, mai spune UNIAN.

Potrivit oficialului, Alianța sprijinea deja Ucraina în această privință, deoarece Kievul a solicitat ajutor înainte de 2017

"În 2018, a fost aprobat un proiect pentru gestionarea protecției depozitelor de muniții. Fondurile au fost alocate pentru a ajuta Ucraina să ajungă în acest sens la standardele NATO", a declarat oficialul NATO.

Amintim că pe 9 octombrie s-a produs o explozie la un depozit de muniţii din Ucraina, aflat în regiunea Chernihiv la circa 176 de km la est de Kiev. Peste 12.500 de persoane au fost evacuate din zonele adiacente și a fost interzis zborul avioanelor pe o rază de 30 km, iar traficul rutier și feroviar a fost suspendat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel