NASAMS își dovedește utilitatea: În noaptea de Revelion, Rusia a trimis un nou val de drone iraniene Shahed-131/136

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

În noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, invadatorii ruși au atacat Ucraina cu drone kamikaze Shahed-131/136 de fabricație iraniană, dintre care 45 au fost doborâte.

Ucrainenii spun că toate cele 45 de drone Kamkadze trimise de inamic în Ucraina în ajunul Anului Nou au fost distruse de unitățile de apărare aeriană.

Atacul cu drone a venit la doar câteva ore după ce un lat val de rachete de croazieră a țintit mai multe regiuni din Ucraina.

La Kiev, în noaptea de Reveliion, apărarea aeriană a distrus 32 de ținte aeriene deasupra orașului, arată  Administrația militară a capitalei ucrainene, care a mai raportat că în cartierul Dnipro au fost găsite resturi de la o rachetă pe carosabil. Nimeni nu a fost rănit în urma căderii resturilor. 

 

Abia au avut timp să reîncarce NASAMS

 

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, colonelul Yuri Ignat, citat de NV, a arătat în emisiunea telemaratonului de la televiziunile ucrainene că Forțele de apărare aeriană ucrainene au deprins „ perfect” tehnica utilizării sistemelor de rachete antiaeriene NASAMS. 

Oficialul militar ucrainean a folosit momentul pentru a solicita public noi sisteme NASAMS, pentru a asigura o protecție mai eficientă. 

„Vedem că cerul a fost într-adevăr bine protejat. Militarii noștri abia au avut timp să reîncarce sistemele NASAMS.

Există rachete, dar avem nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană. Acesta este un alt semnal pentru partenerii noștri (occidentali n.r.).

Probabil că nimeni nu are o asemenea experiență în utilizarea acestui sistem de apărare aeriană: reîncărcarea sistemului și distrugerea țintelor aeriene în timpul luptei”, spune Ignat.

 

Rusia: Bombardamentele înainte de Anul Nou au vizat fabrici de drone

 

Bombardamentele care au vizat sâmbătă mai multe oraşe ucrainene, printre care Kiev, înainte de Anul Nou, au ţintit instalaţii pentru fabricarea de drone, pentru a dejuca "atacuri teroriste" în curs de planificare

"Planurile regimului de la Kiev menite să întreprindă atacuri teroriste împotriva Rusiei într-un viitor apropiat au fost dejucate", a adăugat ministerul.

Loviturile ruse care au vizat sâmbătă Kievul şi alte oraşe ucrainene s-au soldat cu cel puţin trei morţi şi 50 de răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţilor ucrainene.

 

Câte rachete au rămas în Federația Rusă pentru atacuri în masă

 

Potrivit informațiilor ucrainene, Rusia se confruntă cu o penurie de rachete.

Ocupanții mai au în depozite rachete de croazieră pentru două sau trei lovituri masive puternice asupra Ucrainei, arată Vadim Skibițki, reprezentant al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării.

Potrivit acestuia, Federația Rusă s-a confruntat cu o penurie, în primul rând, de rachete Iskander. În plus, stocurile de Kalibr scad.

În privința stocurilor de Kh-101 și Kh-555 lucrurile stau mai bine, rușii având destule rachete ce pot fi lansate din aer.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel