Munițiile cu dispersie, un subiect controversat la Washington. Totuși, SUA nu resping din start cererile Kievului

În prezent, Casa Albă nu ia în considerare în mod activ cererea Ucrainei de transfer de muniții cu dispersie , dar nici nu a refuzat furnizarea acestora, raportează Politico.

SUA nu resping din start cererile de muniții cu dispersie, venite din partea Kievului, dar o astfel de variantă nu a fost încă luată în considerare de administrația Biden, care este îngrijorată de efectele utilizării acestui tip de armă în zone în care s-ar putea afla și civili.

„Conform propriei noastre politici, avem îngrijorări cu privire la utilizarea unor astfel de muniții”, a declarat John Kirby, oficial al Consiliului Național de Securitate.

Pe 8 decembrie, CNN a raportat că administrația președintelui american Joe Biden ia în considerare cererea Ucrainei de transfer de muniții cu dispersie.

Potrivit postului de televiziune, „oficialii și legislatorii ucraineni” în ultimele luni au cerut Casei Albe și Congresului să aprobe transferul de muniții cu dispersie, care sunt interzise în peste 100 de țări, dar pe care țara agresoare continuă să le folosească împotriva civililor ucraineni.

Postul TV numește cererea ca fiind una dintre cele mai controversate de la începutul războiului.

Furnizarea de muniții cu dispersie Ucrainei ar crea o imagine proastă pentru Washington, deoarece Statele Unite au spus recent că vor transfera 89 de milioane de dolari pentru a ajuta Kievul să curețe minele terestre rusești rămase neexplodate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel