Modernizarea avioanelor C-130 Hercules românești. Collins Aerospace a prezentat un sistem de intensificare a vederii de ultimă generație

C-130 Hercules, România. Sursă foto: MApN
EXCLUSIV
C-130 Hercules, România. Sursă foto: MApN

Reprezentanții Collins Aerospace au discutat în exclusivitate cu DefenseRomania despre programul de modernizare al avioanelor C-130 Hercules, dar și despre cooperarea cu industria de apărare din România pentru noi oportunități de upgradare a aeronavelor Forțelor Aeriene.

Fabrice Fontanier, Key Account Director și Herve Tilloy, Communication Director Europe, Middle East, Africa, în cadrul companiei Collins Aerospace au discutat cu DefenseRomania despre programele derulate în România și relația cu industria de apărare din țara noastră. 

Discuțiile au fost purtate în contextul evenimentului Black Sea Defense & Aerospace 2022 (BSDA care a avut loc săptămâna trecută în București.

 

C-130 Hercules, dotat cu sistem de intensificare a vederii de ultimă generație (EVS) de ultimă generație?

 

Astfel, Collins Aerospace, companie care dezvoltă sisteme de comunicații și avionică, a discutat și despre aeronavele C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Române. „Collins Aerospace e probabil lider mondial în modernizarea cabinelor aeronavelor C-130 Hercules”, precizează  Fabrice Fontanier.

„Propunerea noastră nu e de a upgrada doar cabina aeronavelor C-130 care au deja o vârstă înaintată. Putem opera totodată modificări a multor sisteme ale aeronavei”, ne-a precizat Fabrice Fontanier.

Reprezentanții Collins Aerospace ne-au prezentat și o inovație în materie, e vorba de un sistem de intensificare a vederii (Enhanced Vision System sau EVS), dezvoltat și lansat anul trecut de Collins special pentru C-130 Hercules.

„Noul sistem EVS-3600 dezvoltat de Collins îmbunătățește performanțele de zbor în timpul zborurilor de noapte ori în timpul condițiilor meteo nefavorabile pentru ca misiunile Forțelor Aeriene să fie cât mai eficiente posibil”, a subliniat și Herve Tilloy.

Implementarea noilor sisteme ar duce la îmbunătățirea nivelului de desfășurare al misiunilor și reducerea drastică a numărului de misiuni anulate din cauza condițiilor meteorologice, aducând un plus major inclusiv operațiunilor de căutare și salvare.

România deține în prezent 6 avioane de transport de tip C-130 Hercules, ultima fiind donată de SUA în luna decembrie a anului trecut.

CITEȘTE ȘI: SUA au donat Forţelor Aeriene Române o aeronavă de tip C-130 Hercules

 

Colaborarea Collins Aerospace cu industria de apărare din România

 

2. C-130 Herc... (c-130-romania_54657800.jpg)

C-130 Hercules, România. Sursă foto: MApN

Collins Aerospace dezvoltă tehnologia radio de pe aeronavele Forțelor Aeriene Române, compania fiind „prezentă” în cabina tuturor aeronavelor, pe partea de comunicație, de la MiG-21 LanceR la F-16 Fighting Falcon.

Compania deține echipamente și pe aeronavele de tip C-130 Hercules, dar și pe IAR-99 și pe versiunile de elicoptere Puma.

Collins Aerospace și-a manifestat intenția de a lucra pentru îmbunătățirea capacităților forțelor armate române și prin implementarea altor programe precum dezvoltarea sistemului de comandă-control (C4I) al Armatei Române, considerând esențială interoperabilitatea în actualul context de securitate.

Reprezentanții companiei subliniază că aceste funcții de comandă și control sunt vitale, lucru care s-a văzut și în operațiunea rusă din Ucraina.

Fabrice Fontanier spune că în prezent Collins Aerospace discută cu mai multe companii din industria de apărare din România pentru a dezvolta parteneriate pentru a aduce în România inclusiv transfer de tehnologice.

„Avem o relație lungă cu IAR Brașov, întrucât Collins Aerospace are echipamente pe toate versiunile Puma. E cea mai lungă relație de parteneriat pe care o avem cu industria de apărare din România, dar suntem dornici de asemenea să lucrăm strâns și cu Romaero și Aerostar în programele de modernizare ale aeronavelor”, a conchis Fabrice Fontanier.

CITEȘTE ȘI: Baterii de coastă pentru apărarea României. Kongsberg: Rachetele sistemelor NSM înfrâng orice sistem defensiv al navelor moderne de război

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel