Mobilizare, dar pentru căței: Fiul purtătorului de cuvânt al lui Putin refuză să fie luat la operațiunea specială: „Știi, nu sunt oricine...”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Fiul purtătorului de cuvânt al liderului de la Kremlin a confirmat fără să vrea că mobilizarea nu îi va atinge pe rușii aflați în cercul de putere al lui Vladimir Putin.

Dmitri Nizovtsev, liderul canalului YouTube Popular Politics, lansat de susținătorii lui Alexei Navalny, l-a sunat pe Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov și a transmis conversația în direct pe canalul YT.

Pravda relatează că realizatorul emisiunii s-a prezentat drept comisarul Nizovcev. Acesta i-a spus că i s-a transmis un apel la mobilizare și i-a ordonat să se prezinte la un control medical a doua zi, la ora 10.

— Dacă știi că sunt ”domnul Peskov”, trebuie că înțelegi cât de greșit este să mă trimiți acolo. Pe scurt, o să mă ocup de asta la un alt nivel', a răspuns fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului.

Youtube video image

Peskov Jr. a spus că nu va răspunde la apel și că nu este de acord să fie înscris ca voluntar în armată pentru a pleca pe front.

„Încerc să înțeleg ce se întâmplă și care sunt drepturile mele. Crede-mă, nici tu, nici eu nu avem nevoie de asta. Nu este o problemă pentru mine să-mi apăr patria, dar trebuie să înțeleg de ce ar trebui să apăr acolo, vorbesc despre anumite nuanțe politice', a adăugat el.

Nikolai Peskov a insistat că în niciun caz nu trebuie să se menționeze în acte că este voluntar. „Voi face cum mi s-a spus. Dacă Vladimir Vladimirovici (Putin) spune că ar trebui să plec, voi pleca. Dar nu sunt oricine”, a mai adăugat .

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri o „mobilizare parțială” în Rusia. Decretul nu este foarte clar formulat pentru că nu conține nici criterii, nici cote de mobilizare, deci oricine poate fi trimis pe front și s-ar părea că există o clauză în act care a fost secretizată.

Serghei Șoigu , ministrul rus al Apărării, a spus că mobilizarea va afecta aproximativ 300.000 de rezerviști, majoritatea cetățeni care au semnat un contract pentru a rămâne în rezervă. Cu toate acestea, documentul în sine nu conține această clauză. Potrivit lui Șoigu, studenții nu vor fi vizați. Cu toate acestea, în urmă cu doar trei zile, partidul conservator Rusia Unită a propus acordarea concediilor academice studenților care vor fi trimiși în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel