Mister elucidat: Forțele Aeriene Ucrainene utilizează avioane Su-24 modificate, cu componente de la aeronavele Tornado, pentru a lansa rachetele Storm Shadow

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Pe reţele de socializare au fost publicate imagini cu cea ce pare a fi o versiunea modificată a avioanelor Su-24 pe care Forțele Aeriene Ucrainene le utilizează pentru a lansa rachetele Storm Shadow.
Pe reţele de socializare au fost publicate imagini cu cea ce pare a fi o versiunea modificată a avioanelor Su-24 pe care Forțele Aeriene Ucrainene le utilizează pentru a lansa rachetele Storm Shadow.

Pe reţele de socializare au fost publicate imagini cu cea ce pare a fi o versiunea modificată a avioanelor Su-24 pe care Forțele Aeriene Ucrainene le utilizează pentru a lansa rachetele Storm Shadow. Astfel, după cum au sesizat analiştii militari, pilonii de susţinere de la avionul de vânătoare-bombardament britanic Tornado sunt folosiți pe bombardierele tactice ucrainene Su-24.

,,Mi s-a adus la cunoștință că pilonul (n.a. dedicat susţinerii bombelor şi rachetelor amplasate pe aripile aeronavelor) pentru Su-24 a fost împrumutat de la un Tornado al Royal Air Force  (RAF) scos din uz", se arată într-un raport publicat pe reţele de socializare.

Se pare că Su-24 ucrainene folosesc piloni de la avioanele Tornado britanice pentru a lansa rachete de croazieră franco-britanice Storm Shadow.

Se zvonea de mult timp că Su-24 Fencer ar fi avionul ucrainean ales pentru utilizarea rachetelor de croazieră furnizate de Marea Britanie. La două săptămâni de la anunțul privind livrarea rachetelor de croazieră Storm Shadow către Ucraina, a aparut o prima confirmarea că armele furnizate de Marea Britanie sunt lansate cu ajutorul avioanelor luptă de Su-24 Fencer. Fotografia, prezentată pe Twitter de ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, in luna mai, a fost prezentată secretarului britanic al apărării, Ben Wallace, cu ocazia vizitei acestuia la Kiev.

Wallace a vizitat Kievul la 24 mai pentru a discuta despre prioritățile pentru creșterea capacităților de apărare ale Ucrainei, în special furnizarea de arme cu rază lungă de acțiune, precum și despre aderarea țării la NATO. Secretarul apărării a semnat, de asemenea, fotografia cu mențiunea "Pentru toți cei "puțini" curajoși care riscă totul pentru gloria Ucrainei".

Acum, la mai bine de o lună de zile, de la această prezentare discretă, a fost publicată imaginea prezentată anterior care elucidează misterul cu privire la modul în care ucrainenii au reuşit să modernizeze Su-24 Fencer pentru a lansa rachetele de croazieră Storm Shadow.

Ucraina a primit rachete aer-sol britanice moderne de tip Storm Shadow pe care a început deja să le folosească după integrarea pe aviația militară de luptă, în special pe avioane de tip Su-24.

Storm Shadow sunt rachete moderne cu capacități de ultimă generație. Dar pentru ca acestea să fie utilizate la capacitate maximă și să devină într-adevăr coșmarul apărărilor antiaeriene e esențială integrarea lor pe platforme de luptă moderne.

Storm Shadow este o rachetă de croazieră lansată din aer dezvoltată de britanici în parteneriat cu Franța, care anterior a fost utilizată în condiţii reale de luptă în diverse conflicte din Orientul Mijlociu.

Cu o rază de acțiune operațională de 250 de kilometri, rachetele Storm Shadow au sporit semnificativ capacitățile de atac cu rază lungă a armatei ucrainene. 

În același timp, rachetă în sine este potrivită pentru a lovi cele mai importante ținte inamice, inclusiv posturi de comandă, baze aeriene, depozite de combustibil și muniție, baze de depozitare a echipamentelor, nave și alte obiecte a căror distrugere este oportună având în vedere costul rachetei în sine.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel