Mircea Geoană, despre valorificarea potenţialului autohton: “România, o putere agro-industrială europeană şi mondială”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Mircea Geoană a vorbit, în deschiderea anului universitar, despre importanța dezvoltării ”potenţialului agro-industrial”, inclusiv prin prisma întăririi rezilienței României, ca stat membru al Alianței.

Agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei a scos la iveală și importanța unui stat influent din punct de vedere agro-industrial.

În urma unor lungi negocieri produsele agricole ale Ucrainei, au reușit să părăsească porturile ucrainene și să contribuie, astfel, la menținerea echilibrului extrem de fragil din statele slab dezvoltate, amenințate cu perspectiva unei grave crize alimentare în lipsa produselor agricole ucrainene.

Cu prilejul alocuţiunii rostite la Universitatea de Stiinţele Vieţii din Timişoara, la deschiderea anului universitar, Secretarul General Adjunct şi şeful Boardului de Inovare al NATO, Mircea Geoană, a declarat:

”Punerea în valoare a potenţialului agro-industrial al României trebuie să meargă mână în mână cu o nouă viziune asupra rolului mediului rural, într-un model economic si social românesc regândit. Irlanda îşi propune să îşi dezvolte mediul rural pentru a atrage 1 milion de cetăţeni din urbanul mare şi din diaspora, până în 2040.

Agro-turismul poate avea o contribuţie mult mai mare la depăşirea modestei cifre de 5%  aport la PIB a turismului, servind inclusiv la repopularea satului românesc şi la repatrierea celor din diaspora cu experienţă în industria ospitalităţii.

N-am să uit niciodată ce mi-a spus un îndrăgostit de România, astăzi Regele Charles al III-lea al Marii Britanii  `Aveţi un patrimoniu atât de frumos, aveţi grijă de el, fiţi mândri de el. Aveţi grijă de ţara voastră!`.

Acesta este nivelul de ambiţie pe care voi, profesioniştii şi liderii domeniului, vă chem să vi-l propuneţi: România - o putere agro-industrială europeană şi mondială”, a declarat Mircea Geoană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel