Ministrul ucrainean de externe: Am renunțat la arsenalul nuclear și am bătut la ușa NATO, dar nu s-a deschis niciodată

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a făcut în urmă cu câteva minute un apel la comunitatea internaţională să se decidă ce garanții de securitate sunt gata să ofere Ucrainei, asta după ce a reproşat ca ţara sa a renunțat la arsenalul nuclear și am bătut la ușa NATO, dar nu s-a deschis niciodată.

Într-un scurt comunicat de presă, publicat pe Twitter, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a menționat că ,,Ucraina a renunțat la arsenalul nuclear de dragul păcii mondiale'' şi ,,am tot bătut apoi la ușa NATO, dar nu s-a deschis niciodată''.

Vidul de securitate a dus la agresiunea Rusiei. Lumea întreagă datorează Ucrainei securitate și cerem statelor să spună ce garanții de securitate sunt gata să ne ofere”, a spus Kuleba.

Amintim că, la începutul săptămânii, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei a precizat că nu doreşte să elimine din Constituţie obiectivul privind aderarea la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

"Amendamentele la Constituţie nu sunt un scop în sine şi nu vor deveni unul", a declarat preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk pentru ediţia online a cotidianului Ukrainskaia Pravda, într-un interviu publicat luni. 

Ceea ce este ancorat în Constituţie cu privire la alianţa militară NATO şi la Uniunea Europeană constituie "perspectiva Ucrainei asupra viitorului său", a subliniat el.

Unul dintre principalele obiective ale agresiunii ruse asupra Ucrainei este de a împiedica ţara vecină să adere la NATO şi de a obţine un statut neutru pentru ea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel