Ministrul ucrainean al Apărării recomandă ucrainenilor să nu se bazeze pe apariţia altor revolte în Rusia pentru a obține succese pe câmpul de luptă

S.I. Catalin |
Data publicării:
Luptători ai grupului de mercenari Wagner sunt patrulează pe o stradă din apropierea sediului central al Districtului Militar Sudic din orașul Rostov pe Don, Rusia, 24 iunie 2023. Sursa Foto: Stringer.
Luptători ai grupului de mercenari Wagner sunt patrulează pe o stradă din apropierea sediului central al Districtului Militar Sudic din orașul Rostov pe Don, Rusia, 24 iunie 2023. Sursa Foto: Stringer.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, consideră că rebeliunea aşa-zisei companii militare private (PMC) Wagner Group a scos la iveală slăbiciunea fundamentală a regimului lui Vladimir Putin, dar ucrainenii nu ar trebui să se bazeze pe apariţia altor "rebeliuni și revolte" în Rusia.

Reznikov a declarat că revolta mercenarilor din PMC Wagner de la sfârșitul săptămânii trecute a arătat slăbiciunea regimului Putin, chiar dacă mercenarii lui Evgheni Prigojin nu au ajuns la Moscova.

,,Este ca un bulgăre de zăpadă. Cu cât devine mai mare, cu atât se rostogolește mai repede", adaugă Reznikov, referindu-se la trăsăturile autodistructive ale regimului, într-un interviu acordat Financial Times.

În același timp, Reznikov a avertizat Ucraina să nu se bazeze pe alte "revolte și răzvrătiri" în Rusia pentru a obține succese pe câmpul de luptă. Potrivit acestuia, nu există informaţii relevante de moralul în rândul unităților ruse ar fi în scădere.

,,Odată ce ''situaţia se va încălzi'', vom vedea cât de rezistente sunt", a spus el, referindu-se la viitoarele operațiuni de contraofensivă pe care armata ucraineană intenţionează să le desfăşoare.

,,Trebuie să avem încredere în forțele noastre militare, precum și în partenerii noștri care ne furnizează arme", a adăugat Reznikov, subliniind faptul că acești factori sunt mai "previzibili" decât situația din Rusia.

Deși rebeliunea condusă de Prigojin nu a schimbat încă raportul de forțe pe câmpul de luptă, Reznikov a declarat că aceasta a devenit o "ilustrare vie" a vulnerabilității Rusiei.

,,Acest lucru îi ajută pe occidentali să realizeze că investesc în Ucraina cu un motiv, că victoria Ucrainei este absolut reală și că va veni în curând", a insistat Reznikov

Reznikov și-a exprimat speranța că haosul din Rusia va încuraja statele occidentale să suplimenteze și mai mult livrările de arme pentru a ajut Ucraina în drumul său spre victorie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel