Ministrul apărării naţionale, intâlnire cu CEO-ul companiei germane Rheinmetall: România rămâne angajată în cadrul procesului de dezvoltare a capabilităților pentru apărare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut vineri, 16 februarie, o întrevedere cu Armin Papperger, CEO-ul companiei Rheinmetall AG, în marja Conferinței de Securitate de la München.  Principala temă de discuție dintre cei doi oficiali a fost reprezentată de intensificarea cooperării industriale în domeniul apărării.

Vreau să felicit Rheinmetall pentru decizia de a deveni membru al familiei industriei de apărare din România, prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni al companiei Automecanica Mediaș. Sperăm că această decizie va determina cât mai multe companii din Germania să investească în ţara noastră“, a transmis Angel Tîlvăr, potrivit MApN.

Amintim că, în urmă cu două săptămâni, compania Rheinmetall a anunţat că va deține un pachet de 72,5% din acțiunile Automecanica Mediaș.

Concernul german are o prezență solidă în Europa de Est. După unitățile de producție deschise în Ungaria și Lituania, Rheinmetall va prelua și fabrica românească Automecanica Mediaș, unde va construi vehicule militare.

Mai exact, la Mediaș vor fi fabricate camioane și remorci pentru uz militar, Rheinmetall estimând că, pe termen mediu, potențialul anual de vânzări al Automecanica Mediaș va fi de aproximativ 300 de milioane de euro. 

În marja Conferinței de Securitate de la München, Angel Tîlvăr a accentuat relevanța cooperării la nivel tehnico-militar, un semnal pozitiv fiind semnarea de către Statul Major al Forțelor Terestre, în decembrie 2023, a contractului de modernizare pentru patru sisteme VIFOR bazate pe tunuri antiaeriene Oerlikon 2X35 mm produse de Rheinmetall AG.

 „Am încredere că prin cooperarea cu companii ca Rheinmetall putem să aducem un plus în domenii precum cercetarea şi dezvoltarea, producția de echipamente militare de ultimă generație şi inițierea unor proiecte tehnologice avansate. MApN urmărește constant ca programele de înzestrare să implice, la maximum posibil, industria națională de apărare, care are șansa de a se dezvolta în contextul actual de securitate. O industrie de apărare puternică și adaptată la cerințele mediului de securitate actual și viitor va consolida poziția țării noastre pe plan regional și internațional'', a subliniat ministrul apărării naționale.

Ministrul apărării naţionale a reliefat faptul că  România rămâne angajată în cadrul procesului de dezvoltare a capabilităților pentru apărare. În prezent, la nivelul Ministerului Apărării Naționale se derulează, în diferite stadii, peste 60 de programe de înzestrare pentru toate categoriile de forțe ale armatei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel