Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract pentru 76 de avioane de luptă Su-57

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Suhoi Su-57 este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia
Suhoi Su-57 este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia

Ministerul rus al Apărării va primi 76 de avioane de vânătoare Su-57 multi-rol, în baza unui contract încheiat cu compania Sukhoi, a declarat , joi, la Forumul Armatei 2019, ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Manturov, potrivit TASS.

Anterior s-a anunțat încheierea la forumul Armata-2019 a 46 de contracte de stat pentru o sumă de peste un trilion de ruble. Între acestea se află și contractul încheiat între Ministerul Apărării și compania Sukhoi pentru producerea și livrarea avionului de vânătoare Su-57 pentru nevoile Forțelor Aerocosmice.

,,76 de avioane", a răspuns Manturov la întrebarea referitoare la numărul de avioane de tip Su-57 pe care le va primi Ministerul Apărării.

Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a confirmat, de asemenea, că Forțele Aerocosmice vor primi 76 de avioane Su-57 în cadrul contractului. Acesta a precizat că avioanele vor fi livrate, așa cum a solicitat președintele Federației Ruse, până în anul 2028.

Avionul Su-57 este destinat pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte: aeriene, navale și terestre. Acesta are o viteză de croazieră supersonică, armamentele amplasate în interiorul fuzelajului, beneficiază de tehnologie stealth, precum și de un nou complex de instrumente de bord, mai precizeaza remnmilitaryblog.com.

Forumul Armata-2019 se desfășoară, în perioada 25-30 iunie, în centrul de congrese și expoziții Patriot din Regiunea Moscova. De asemenea, expoziții similare se desfășoară și în alte regiuni ale Federației Ruse. Potrivit estimărilor organizatorilor, la forumul desfășurat pe teritoriul Federației Ruse participă peste 1.500 de întreprinderi și organizații, care prezintă peste 27.000 de produse și tehnologii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel