Premierul Poloniei, vizită la ''Academia de tancuri Abrams'': O armată modernă trebuie să dispună de echipamente de ultimă generaţie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În timpul vizite efectuate la Centrul Militar de Instruire de la Biedrusko al Forțelor Terestre Poloneze, premierul și ministrul polonez al apărării au vorbit despre consolidarea armatei poloneze. Ministerul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak a subliniat că tancurile Abrams, recent achiziţionate de Polonia, vor apăra partea de est a țării, iar asta ar trebui să-i descurajeze pe oficialii de la Kremlin care încearcă să reconstruiască un imperiu al răului.

 

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, și ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, au susținut vineri o conferință de presă la ''Academia Abrams din Biedrusko'', lângă Poznań. Mateusz Morawiecki le-a mulțumit soldaților polonezi și a vorbit despre consolidarea securității Poloniei.

Mariusz Błaszczak a declarat că Polonia va avea în total aproape 366 de tancuri Abrams, deoarece a comandat 250 de tancuri M1A2 Abrams SEP V3 şi 116 tancuri de M1 Abrams second-hand din Statele Unite pentru a-și întări forțele armate.

La 17 februarie 2022, Departamentul de Stat al SUA a decis în final să aprobe vânzarea către guvernul Poloniei a 250 de tancuri M1A2 SEP V3 și a echipamentelor aferente, la un cost estimat de 6,0 miliarde de dolari.

La 5 aprilie 2022, Polonia a semnat un contract pentru achiziționarea a 250 de tancuri M1A2 Abrams SEP V3, denumite și M1A2C. Primele tancuri ar urma să fie produse până la sfârșitul anului 2024, iar prima livrare va începe în 2025.

În același timp, pe 15 iulie 2022, Polonia a anunțat achiziționarea a 116 tancuri de M1 Abrams second-hand din Statele Unite pentru a-și întări forțele armate. Această decizie a venit ca urmare a invaziei Ucrainei de către Forțele Armate Ruse, dar şi pentru a umple golurile create de transferul celor peste 200 de tancuri T-72 din Polonia în Ucraina va avea loc încă de anul viitor.

Pe 19 iulie 2022, primele 28 de tancuri M1A2 Abrams pentru armata poloneză au sosit în Polonia. Acestea sunt cele pe care militarii polonezi se antrenează acum la Centrul Militar de Instruire de la Biedrusko al Forțelor Terestre Poloneze . 

Ministerul polonez al Apărării a subliniat că decizia de a cumpăra noile tancuri - M1A2 Abrams SEP V3 - a fost anunțată în iulie anul trecut, iar ''Academia Abrams'' şi-a început activitatea la Centrului de Instruire al Forțelor Terestre Poloneze din Biedrusko în august anul acesta. - 100 de militari polonezi și tehnicieni au fost deja instruiți, a spus Blaszczak.

Acesta a adăugat că mai multe tancuri coreene K2 Black Panther au fost deja furnizate armatei poloneze. Ministrul polonez al Apărării a subliniat că tancurile americane M1A2 Abrams vor ajunge la "Divizia de Fier" - Divizia 18 Mecanizată" - a Forțelor Armate Poloneze.

Divizia 18 Mecanizată a Forțelor Armate Poloneze urmează să primească primele tancuri M1A1 și, ulterior, M1A2 SEPv3 Abrams.

,,Tancurile vor apăra partea de est a țării noastre, astfel încât conducătorii de la Kremlin, care încearcă să reconstruiască un imperiu al răului, să nu îndrăznească să invadeze Polonia'', a subliniat Mariusz Błaszczak.

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, a spus că există trei piloni care stau la baza unei armate poloneze puternice, care includ achiziții de arme, buget de apărare stabil și apartenența la alianțe militare.

,,Pilonul de bază al unei armate moderne este reprezentat de producția și achiziționarea de echipamente de ultimă generație'', a precizat Mateusz Morawiecki, aflat în vizită la Centrul Militar de Instruire de la Biedrusko.

După cum a spus Morawiecki, alţi doi piloni care trebuie să stea la baza unei armate moderne sunt finanţele publice (n.r. bugetul alocat anual pentru apărare), precum și participarea la alianțe militare. 

,,Facem parte din cea mai puternică alianță militară din istoria lumii - NATO - și cel mai important aliat al nostru sunt Statele Unite, cea mai puternică armată din lume', a subliniat Mateusz Morawiecki.

,,Soldatul polonez reprezintă determinarea și curajul în apărarea patriei. Soldatul polonez este ethosul uniformei poloneze. Este rezistent, curajos și profesionist. Putem baza securitatea statului polonez pe soldatul polonez, sunt convins de acest lucru", a adăugat Mateusz Morawiecki, mulțumind soldaților și ofițerilor pentru că servesc securitatea spatului polonez.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel