Ministrul Năsui a eliberat din funcție și administratorii „speciali” de la Fabrica de Arme Cugir. Companiile de stat înregistrează pierderi anuale

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a anunţat marţi că administratorii „speciali” a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir și Uzină Automecanica Moreni au fost eliberați din funcție.

„De data aceasta este vorba de administratorii „speciali” a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir și Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei și 16.142 lei pe lună'', a scris pe Facebook, ministrul Claudiu Năsui.

Potrivit ministrului Economiei, Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. 

,,Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor'', precizează ministrul Claudiu Năsui.

Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic.

,,Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt'', a mai spus Năsui.

Săptămâna trecut, Claudiu Năsui, a anunţat că administratorii "speciali" pentru privatizare de la companiile Tohan şi Carfil vor fi eliberaţi din funcţie, dar şi administratorii speciali ai companiilor de stat Băiţa SĂ, Uzina Mecanică Plopeni şi Uzină Mecanică Bucureşti.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel