Ministrul Leș, nemulțumit de anumite aspecte ale înzestrării Armatei române

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat ieri că anumite aspecte ale programului de înzestrare nu funcționează așa cum și-ar fi dorit.

Prezent în emisiunea ”Punctul de Întâlnire” de la Antena 3, ministrul Gabriel Leș și-a arătat nemulțumirea în legătură cu programul de blindate 8X8, care nu stă ”foarte bine în acest moment".

„Nu vă ascund că anumite aspecte care ţin de înzestrare nu merg toate cum ne-am fi dorit”, a precizat ministrul.

Amintim că Romanian Military Vehicle Systems (RMVS) ar trebui să finalizeze în anul 2020 producţia primului transportor blindat 8x8 AGILIS din cele 400 vehicule de acest tip cu care va fi dotată Armata română.

Compania mixtă româno-germană Romanian Military Vehicle Systems (RMVS) a primit aprobarea de la Consiliul Concurenţei la finalul anului trecut şi a fost înscrisă în Registrul Comerţului. În noua companie, cu sediul la Moreni (judeţul Dâmboviţa), un pachet de 50% din acţiuni este deţinut de Compania Naţională Romarm S.A. - Filiala Societatea Uzina Automecanica Moreni S.A. (UAM), iar restul de compania germană Rheinmetall.

Totodată, ministrul Gabriel Leș a anunțat că doreşte completarea escadrilei de avioane F16. Ministrul a mai dat asigurări că în continuare Apărarea va beneficia de 2% din PIB, precizând lăudând programe „la care nu visam”, ca de exemplu Patriot.

„Proiectele depăşesc 9 miliarde de euro în următorii 10-15 ani de achiziţii, un efort financiar enorm. (...) Discutăm de nişte programe la care nu visam niciodată, programul Patriot de exemplu, de aproape 3,9 miliarde de euro. Eu sper să facem nişte economii acolo”, a spus Leş, la Antena 3.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel