Ministrul israelian al Securității Naționale: Nu suntem o altă stea pe steagul american

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Ministrul israelian al Securității Naționale Itamar Ben Gvir, de extremă-dreapta, a răspuns criticilor Departamentului de Stat al SUA față de declarațiile sale prin care se cere relocarea rezidenților din Gaza în afara Fâșiei.

Într-o postare publicată ieri de ministrul Securității Naționale pe pagina sa de pe platforma "X”, Ben Gvir,  care conduce partidul ultranaționalist Otzma Yehudit, a scris: "Admir cu adevărat Statele Unite ale Americii, dar cu tot respectul cuvenit, nu suntem o altă stea pe steagul american”.

Ben Gvir a descris Statele Unite ca fiind un "bun prieten” al Israelului, adăugând: "Dar în primul rând vom face ceea ce este bine pentru statul Israel", subliniind că "migrația a sute de mii de persoane din Gaza" va permite israelienilor coloniștii să se întoarcă și "să trăiască în siguranță".

Ben Gvir împreună cu ministrul israelian de finanțe Bezalel Smotrich au prezentat această propunere la începutul acestei săptămâni. Smotrich a cerut populației palestiniene să părăsească Fâșia Gaza pentru a face loc israelienilor care pot "face deșertul să înflorească".

Ben Gvir și-a exprimat sprijinul pentru relocarea palestinienilor din Fâșia Gaza în străinătate, declarând că războiul reprezintă "o oportunitate de a se concentra pe încurajarea migrației gazaenilor".

Marți, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matt Miller, a declarat: "Astfel de declarații nu reflectă politica guvernului israelian" și le-a descris drept "inflamatoare și iresponsabile".

În ultimele săptămâni, au apărut apeluri israeliene de a strămuta în mod voluntar palestinienii din Fâșia Gaza.

Times of Israel a relatat miercuri, citând site-ul web ebraic Zaman Israel, că oficialii israelieni poartă discuții secrete cu Congo și alte câteva țări pentru a putea accepta migranți din Gaza.

O sursă de rang înalt din cabinetul de securitate a declarat: "Congo va fi pregătit să primească migranți și purtăm discuții cu alte țări".

Ministrul israelian al Informațiilor, Gila Gamliel, a declarat ieri în Knesset: "La sfârșitul războiului, stăpânirea Hamas se va prăbuși, nu vor exista autorități municipale, iar populația civilă va depinde în întregime de ajutorul umanitar. Nu vor exista locuri de muncă, iar 60% din terenurile agricole din Gaza vor deveni zone tampon de securitate".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel